Представял се за собственик на охранителна фирмаИскал злато, за да

...
Представял се за собственик на охранителна фирмаИскал злато, за да
Коментари Харесай

Съдят измамник, прибрал 36 493 лева от пловдивчанка

Представял се за притежател на охранителна компания
Искал злато, с цел да “захрани” металотърсача си

Запознали се в интернет

Мним предприемач отива на съд, откакто измамил с 36 493 лв. пловдивчанка, с която се срещнал в интернет.
А. К. се представял с измислено име и лъжел, че има охранителна компания. Постепенно измамникът се сближил с лековерната си позната и почнали всеки ден да се виждат. При една от срещите им мъжът разказал, че има бизнес с богат чужденец, който желал да влага в България и трябвало да му оборудва офис с най-скъпата техника и обзавеждане, за което му трябват пари. Имал потребност и от безценен мобилен телефон, а жертвата му вярвала и давала желаните суми.

В различен от случаите трогнал сърцето на дамата с лъжата, че му е належащо да събере от 10 000 лева за лекуване в чужбина на дете на негов другар. Дошъл и миг, в който А. К. се оплакал, че поради честите си срещи с пловдивчанка, негов клиент е прекратил контракт за защита и той трябвало да му заплати 13 000 лева наказателна клауза.

Но една от най-нелепите му неистини била, че е иманяр и че с цел да работи металотърсача му, му би трябвало несъмнено количество злато. Жената му дала и всичките си бижута. Уговорките постоянно били, че това са заеми, само че когато А. К. Отказал да върне и стотинка, излъганата се оплакала в полицията. Разследването открило, че наивната жена в действителност е била заблудена от мошеника. Разпоредителното съвещание по делото против него е планувано за 19 януари в Пловдив.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР