Представляващият ВСС Боян Магдалинчев допусна, че председателят на ВКС Лозан

...
Представляващият ВСС Боян Магдалинчев допусна, че председателят на ВКС Лозан
Коментари Харесай

Магдалинчев ще чака Панов да внесе писмото на над 150 съдии в дневния ред на ВСС

Представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев позволи, че ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов евентуално е знаел за писмото на над 150 съдии и е можел да го внесе за разглеждане като изключителна точка на съвещанието на Висш съдебен съвет. Магистратите реагираха поради метода, по който съгласно тях се организира процедурата по желание на нов основен прокурор.

Също по този начин, пред публицисти, Магдалинчев позволи и друга опция - писмото на съдиите да е в съгласие с Панов. Магдалинчев сподели още, че приказките за цинизъм не били състоятелни.

Съдии от Върховен касационен съд и Върховен административен съд: Данаил Кирилов и Иван Гешев уронват престижа на правосъдната власт

Да приказваш едно, а да правиш друго е ненормално, разяснява представляващият Висш съдебен съвет и съобщи, че няма той да внася писмото на съдиите в дневния ред на Военновъздушни сили, а ще изчака това да направи Панов.

Боян Магдалинчев още веднъж изрази мнение, че няма причина Конституционният съд да бъде сезиран за избора на Иван Гешев. Но в случай че се стигне до обстановка, в която президентът Румен Радев освободи Сотир Цацаров с декрет (ако бъде определен за началник на КПКОНПИ) преди да има декрет за назначението на Гешев, то ще би трябвало да се търси краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор.

Гешев може да встъпи като основен прокурор по-рано от плануваното

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР