Представляващият Висшия съдебен съвет трябва да стартира обществена поръчка за

...
Представляващият Висшия съдебен съвет трябва да стартира обществена поръчка за
Коментари Харесай

ВСС спешно търси кой да оправи системата за разпределение на делата

Представляващият Висшия правосъден съвет би трябвало да започва социална поръчка за намирането на компания, която да в профил уязвимостите в централизираната система за инцидентно систематизиране на делата.

Това реши кадровият орган след 7-часови диспути, част от които се организираха пред закрити врата. Кадровиците взеха решение още да съкратят контракта за отвън гаранционна поддръжка на компанията " Смарт систем 2010 ".

Това решение дойде откакто Висш съдебен съвет одобри одитния отчет на компанията " Аматас ", който бяха установени 23 уязвимости, 11 от които са с висок риск. Системата по този начин е направена през 2014 година, че тогава сигурността не е била на фокус, сподели представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев.

Одиторите установили и два опита за атакуване. Дебатите бяха извънредно разгорещени, като не липсваха и персонални нападки.

Кадровиците взеха решение още одитната компания да направи реюзме на своя отчет, който да бъде оповестен на уеб страницата Висш съдебен съвет. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР