Представляващият Висшия съдебен съвет отправи покана до Румен Радев Румен

...
Представляващият Висшия съдебен съвет отправи покана до Румен Радев Румен
Коментари Харесай

Заради ескалацията Висшият съдебен съвет иска среща с президента

Представляващият Висшия правосъден съвет насочи покана до Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на за незабавна среща по отношение на ескалиращото публично напрежение и натиска върху правосъдната власт. Поканата е качена и на уеб страницата на Висш съдебен съвет.

Ето и цялостния текст:

Днес, 10 юли 2020 година, в границите на междуинституционалния разговор сред управляващите и във връзка ескалиращите публични реакции, и натиска върху правосъдната власт, представляващият Висшия правосъден съвет – Боян Магдалинчев насочи покана до Президента на Република България - Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на за незабавна среща. В писмото е посочено, че напрежението, което се генерира в обществото през последните дни, разрушава освен доверието в съда и прокуратурата, само че и държавността. Уточнено е, че Висшият правосъден съвет, като конституционно открит орган, е предназначен да съставлява правосъдната власт, да обезпечава и отстоява нейната самостоятелност, както и че това е постижимо, когато институциите поддържат градивен разговор и взаимно доверие.

В писмото е изразено очакване президентът да одобри отправената покана и срещата да бъде извършена допустимо най-скоро, в името на стабилността и доверието сред управляващите.

Иван Гешев: "Обединителят " Радев се съюзи с политико-олигархичната мафия

Писмото на висшите магистрати до Радев идва след изключителния по рода си брифинг на основния прокурор Иван Гешев през днешния ден. Обвинител номер 1 приказва за разделянето, което се пробва да наложи президента сред обществото и за опитите да се вмени виновност в прокуратурата, че си прави работата и прави следствия.

Напрежението сред "Дондуков " 2 и прокуратурата се породи още с избора на Иван Гешев. Първо Радев отхвърли да подпише указа за назначението, след това поде диалог за смяна в Конституцията. Сега президентът счита, че прокуратурата го нападна поради следствията против чиновници на президетската администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР