Представителят на Волт – Дамиян Бьозелагер, ще се присъедини към

...
Представителят на Волт – Дамиян Бьозелагер, ще се присъедини към
Коментари Харесай

Волт ще работи заедно със Зелените в Европейския парламент

Представителят на Волт – Дамиян Бьозелагер, ще се причисли към групата на Зелените в Европейския парламент. Решението е било взето след провелото се неповторимо вътрешно гласоподаване на членовете на първата общоевропейска партия.

Над 80% от членовете на Волт от всички 31 страни са показали, че желаят техният представител да се причисли към групата, ръководена от Ска Келер. Втори в самобитната ранглиста е останал разновидността за партньорство с либералите (АЛДЕ), а третата опцията е била Бьозелагер да остане самостоятелен.

При избора обаче са надвили уверенията на Зелените, че Волт ще има цялостната независимост да осъществя своите политики и цели, поради които са излъчили народен представител в Европейския парламент. Освен това на Бьозелагер е препоръчано присъединяване в основни комисии като "Конституционни въпроси ", "Индустрия, изследвания и енергетика " и "Граждански свободи, правораздаване и вътрешни работи ". По този метод Волт ще получи още по-голяма тежест в новосформирания парламент, на който се пада тежката задача да прокара редица промени в съюза след тежкия развой на Брекзит.

„ Това е фундаментална стъпка преди да създадем лична секта през 2024 година. През идващите месеци освен би трябвало да реализираме изборни резултати на национално и районно ниво, с цел да повлияем на измененията, само че и да покажем, че можем да внесем съвременен и новаторски метод към устойчивостта “, съобщи водачът на Волт Европа – Андреа Вензон.

Той добави, че огромна част от политиките им се припокриват с тези на Зелените. Сред тях са вложение в зелени инфраструктури, изключително в стопански изостанали региони; усилване на бюджета за научни проучвания, посредством които да намерим по-добри решения за изменението на климата; поддържане на стабилно земеделие и пренасочване на общата селскостопанска политика към по-малки производители, които употребяват екологични подходи. „ Нека покажем на света, че чистата околна среда и споделените стопански изгоди могат да вървят ръка за ръка - това е предизвикването за идващото десетилетие, а Волт е напълно в него “, съобщи Вензон.

"Борбата с климатичните проблеми беше водеща тематика на тези евроизбори и аз не съм сюрпризиран, че Волт гласоподава в посока на Зелените. Това, което на мен ми подхожда е, че Зелените подчертават на дребните биоземеделци и производители, което се връзва с нашите старания за мощен микро и фамилен бизнес. Също по този начин свободата, която дават на Дамиян за гласувания, присъединяване в комисии и работа по политиките на Волт, е основна, с цел да резервира Волт своята еднаквост ", съобщи водачът на Волт за България Настимир Ананиев.

Групата на Зелените е четвърта по величина в Европейския парламент и наброява 75 души от 16 страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР