Представителят на Турция заяви, че сделката с Русия за трансфер

...
Представителят на Турция заяви, че сделката с Русия за трансфер
Коментари Харесай

Москва и Анкара на крачка от подписване на споразумение за съвместно производство на ракети

Представителят на Турция съобщи, че договорката с Русия за трансфер на технологии и взаимно произвеждане на ракети "вече не е през морето ". Според Bloomberg това демонстрира, че опасността от наказания от страна на Вашингтон не е възпряла Анкара от съветските оръжейни системи.

Турция има намерение да подпише съглашение с Русия, с цел да създава взаимно ракети и да придобие ноу-хау за създаване на лични отбранителни системи, написа Bloomberg, представена от pogled.info.

Според създателите на публикацията, тази стъпка може да "увеличи рецензията " от страна на сътрудниците на Турция в НАТО, които споделят, че Анкара се "отдалечава от блока ".

„ Ще подпишем договорката, откакто реализираме единодушие за последните детайлности по отношение на взаимното произвеждане или производството на някои детайли в Турция, както и за прехвърлянето на технологии “, цитира изданието Исмаил Демир, началник на турския отдел на отбранителната индустрия.

Всичко това се прави като част от договарянията за втора покупка на С-400 от Русия, оповестява Bloomberg. Според Демир "подписването на договорката към този момент не е през морето ".

Тези изказвания демонстрират, че Турция не се е страхувала от американските наказания за придобиване на съветски оръжейни системи, разсъждава изданието.

„ Двамата съдружници в НАТО спорят за евентуалните опасности, които тази покупка съставлява за най-скъпата оръжейна стратегия на Пентагона - изтребителят F-35, създаден от Lockheed Martin “, се споделя в публикацията.

По-рано тази седмица Комитетът за външни връзки на Сената на Съединени американски щати гласоподава в поддръжка на глобите против Турция. Американските депутати подхващат стъпки с цел да „ санкционират “ и други страни за огромни покупки на оръжие от Русия.

Пентагонът слага на Турция изискването за приемане на самолети F-35 - „ отървете се от С-400 “.

„ Не просто да го държите на склад под ключ, а да се отървете от тази оръжейна система “, изяснява представителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати Джонатан Хофман. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обаче отхвърля да предприеме тази стъпка.

Демир съобщи, че Москва е предложила на Анкара самолетите Су-35 „ на избрана цена “. Освен това, сподели той, Турция "е отворена за договаряния за закупуване на ракетите Patriot американско произвеждане, в случай че Съединени американски щати престанат да слагат като авансово изискване Анкара да се откаже от С-400. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР