Представителят на турския специализиран Научен съвет проф. д-р Мехмет Джейхан

...
Представителят на турския специализиран Научен съвет проф. д-р Мехмет Джейхан
Коментари Харесай

Прогнозират скок на COVID-19 в Турция в следващите 5 дни

Представителят на турския профилиран Научен съвет проф. доктор Мехмет Джейхан предизвести, че Турция е в доста сериозно състояние поради бързото разпространяване на Ковид-19 в страната.

" Предстоящите 5 дни са въпрос на живот и гибел за Турция. Броят на умрелите и на инфектираните напредва към надхвърляне на сериозния предел. Мерките против разпространяването на ковид би трябвало да бъдат затегнати още повече. Намираме се в доста сериозна обстановка. Предстоящите 5 дни са извънредно сериозни. Ако в този момент не затегнем ограниченията против разпространяването на Ковид-19, оттук насетне ще бъде доста мъчно да овладеем епидемията, сподели той, представен от организация Хаберлер.

Валията на Истанбул Али Йерликая в обществено послание прикани популацията на 16 милионния мегаполис да не излиза от къщи през идващите 48 часа.

Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа заяви нощес за 108 умряли и 7420 инфектирани от 10 март насам. Общият брой на тестваните за ковид в страната е 55 644 от началото на епидемията.

70 са излекуваните пациенти, напомня Българска телеграфна агенция.

Транспортните връзки на Истанбул с други градове на страната по суша са прекратени, затворено е летището Сабиха Гьокчен. Търкиш еърлайнз извършва полети единствено до 14 от огромните градове на страната, които са сведени до най-малко и пасажерите се позволяват със особено позволение от валийството. От всеобщия превоз се движи, само че с понижени график, крайградската влакова линия Мармарай, която свързва европейския и азиатския бряг на мегаполиса по дъното на Босфора. На станциите са ситуирани термокамери, с които се управлява телесната температура на пасажерите.

Отменено е придвижването на бързия трен от Истанбул за Анкара. Централната автогара нощес бе затворена.

Автобусните транспорти отвън Истанбул се позволяват с позволение на валийството. На такситата е неразрешено да возят повече от един или двама пасажери в колата.

Валийството в столицата Анкара забрани влизането на деца в супермаркетите и в пазарните места. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР