Представителят на „Сирийските демократични сили“ Редур Халил заяви, че войските

...
Представителят на „Сирийските демократични сили“ Редур Халил заяви, че войските
Коментари Харесай

Кюрдите бягат от границата с Турция

Представителят на „ Сирийските демократични сили “ Редур Халил съобщи, че войските им ще се изтеглят от границата с Турция в сходство с контрактуваната договорка сред Вашингтон и Анкара, която даде опция за евакуирането на кюрдски бойци и цивилни от района, написа израелският вестник The times of Israel.

Халил съобщи, че проектът за евакуация от град Рас ал Айн, където по-рано имаше информация, че боевете сред кюрдски и турски сили не престават, ще бъде сбъднат до 21 октомври, в случай че няма забавяния. Той сподели, че силите на Съюз на демократичните сили ще се изтеглят от района сред градовете Рас ал Айн и Тел Абияд и ще правят отстъпка на 30 км от турската граница.

Според изданието това е първият случай, в който кюрдските сили декларират публично желанието си да се изтеглят от избраната от Турция зона за сигурност в района. В изказването се споделя, че изтеглянето е координирано със Съединени американски щати. Споразумението не прецизира обаче тъкмо от кои райони Съюз на демократичните сили би трябвало да се изтегли. Предишните съглашения сред Съединени американски щати и Турция за зоната за сигурност по северната граница на Сирия се провалиха, поради разлики в дефинициите за буферната зона, която Анкара желае да откри в района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР