Представителят на Изправи се България в Столичния общински съвет Войслав

...
Представителят на Изправи се България в Столичния общински съвет Войслав
Коментари Харесай

Манолова: С превземането на комисиите в общинския съвет моделът на корупционно управление в София ще си остане същият

Представителят на Изправи се България в Столичния общински съвет Войслав Тодоров единствен е дал своя вот „ срещу “ завземането на основните комисии от ГЕРБ в Столичния общински съвет.
Разпределянето на комисиите на общинския съвет в София бе признато късно нощес с 33 гласа „ за “, единствено 1 „ срещу “ и 1 „ въздържал се “ и с него „ на процедура ГЕРБ се връщат през задния вход във властта “, се споделя в позиция на Изправи се България. След гласуването в аргументация на негативен избор Тодоров съобщи: „ Хората гласоподаваха за друго ръководство на София. Управление, в което ГЕРБ не вземат участие във властта. Затова техният претендент остана трети. Затова от 12 останаха с трима районни кмета. Затова групата им в общинския съвет понижа на половина. И връщането им във властта през задния вход с връчването им на 4 комисии, в това число основните комисии по стопанска политика, по финанси, както и комисията по обучение и просвета е нецелесъобразно. “
Днес в своя позиция в обществените мрежи ръководителят на Изправи се България Мая Манолова съобщи, че с 14 общински съветници ГЕРБ са завзели общинския съвет и прави мрачната прогноза:
„ Няма да има смяна. Кадрите на ГЕРБ няма да бъдат извадени от Столична община. Управлението на Фандъкова няма да бъде ревизирано. Обръчите им от компании няма да бъдат изкоренени. Моделът на корупционно ръководство ще си остане същият. “
Манолова акцентира, че от Изправи се България ще продължат, даже когато са сами, да са против всяка сглобка и против всеки опит за връщане на ГЕРБ на власт през задната врата.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР