Представителят на ЕС в преговорите за Брекзит Мишел Барние предупреди,

...
Представителят на ЕС в преговорите за Брекзит Мишел Барние предупреди,
Коментари Харесай

Барние: Лондон може да получи споразумение като това между ЕС и Канада


Представителят на Европейски Съюз в договарянията за Брекзит Мишел Барние предизвести, че Англия може да чака да получи комерсиално съглашение, което да е малко по-добро от това сред Европейския съюз и Канада. Той обаче съобщи, че даже сходна договорка би лишила години за договаряне.

Френският политик съобщи, че чака да бъде контрактуван къс временен интервал преди март 2019 година, който да помогне за облекчаването на английското излизане от блока. Това обаче ще изисква държавното управление да се съгласи с продължаването в действие на европейското законодателство и юрисдикцията на Европейския съд.

Търговска договорка обаче ще отнеме няколко години. „ Ако реализираме съглашение за методичното излизане на Англия, подобен (преходен) интервал – къс и дефиниран, е вероятен “, съобщи Барние в изявление, представен от в. „ Гардиън “. Според него той може да обхване периода до края на финансовия интервал (до 2020 г.), което ще даде повече време за подготовка на бъдещите търговски връзки.

„ От момента, в който Англия ни сподели, че желае да излезе от единния пазар и граничния съюз, ние ще би трябвало да работим върху модел, който се приближава до съглашението, подписано с Канада “, сподели Барние.

Той обаче съобщи, че не чака сходно съглашение да бъде подписано скоро, защото договарянията ще бъдат сложни и ще са нужни няколко години, с цел да може контрактуваното да бъде утвърдено от националните парламенти.

Споразумението сред Европейски Съюз и Канада, известно като СЕТА, планува анулацията на 98% от таксите за импорт сред двете страни и е забележителна стъпка към свободната търговия.

Същевременно по-рано през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че резултатите от договарянията зависят от Англия и неналичието на договорка остава вид. „ Европейски Съюз ще може да се оправи с всеки сюжет, стига да не е разлъчен “, сподели Туск пред Европейския парламент в Страсбург, представен от Агенция Франс Прес. По думите му „ зависи от Лондон по какъв начин това ще свърши – с добра договорка, без договорка или без Брекзит “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР