Представителят на домакините Ясутака Учияма е първият четвъртфиналист на турнира

...
Представителят на домакините Ясутака Учияма е първият четвъртфиналист на турнира
Коментари Харесай

Ясутака Учияма осигури домакинско присъствие в Топ 8 на ATP 500 в Токио

Представителят на домакините Ясутака Учияма е първият четвъртфиналист на шампионата от ATP 500 в Токио (Япония). Надпреварата е една от двете, провеждащи се в категорията сега, само че е доста по-нисло заплатена от тази в Пекин.
 Анди Мъри с първи 1/4-финал след промяната на тазобедрена става
Анди Мъри с първи 1/4-финал след промяната на тазобедрена става

Шотландецът победи Камерън Нори в мач от ATP 500 в Пекин

Учияма сюрпризира първата ракета на Молдова Раду Албот след 6-7(2), 6-3, 6-4. Японецът със сърцатата си игра взе 104 точки против 95 за Албот. Сервис геймовете на Учияма бяха по-оспорвани, само че той направи 4 пробива против 2 за молдовския си противник.

Учияма може да бъде подложен на бомбардировка в идващия си мач. Негов противник в мача за попадане в Топ 4 ще бъде спечелилият от дуела на майстора на асове Рейли Опелка (САЩ) и Жил Симон (Франция)
 Снимка 445664
Източник:

След последните срещи от втория кръг Давид Гофен (Белгия), Джон Милман (Австралия) и Лойд Джордж (Южна Африка) попълниха осминафиналната скица.

Гофен изигра мач с приливи отливи със спечелилия в неделя шампионата в Ченду испанец Пабло Кареньо Буста. Буста беше решителен в първия сет за 6-1. След това Гофен измъкна тайбрека на втората част с 10-8 след три отразени мачбола. В този сет двамата си направиха общо 6 брейка.

Заключителната част приключи 6-0 за белгиеца, само че той трябваше да отразява няколко брей точки. Сетът се оказа дълъг за подобен, приключил на нула - 39 минути.

Милман също игра три сета и отстрани финалиста от Джухай Адриан Манарино (Франция) след 4-6, 6-3, 6-4.

Разминалият се на два пъти в последния месец да играе с Григор Димитров, южноафриканец Лойд Джордж Харис се оправи с първенеца от Джухай Алекс де Минор (Австралия) с 6-3, 6-7(6), 7-6(8). В цялата среща имаше единствено един пробив в интерес на Харис в първия сет. В заключителния тайбрек южноафриканеца избави два мачбола и осъществя втория в негова изгода.

Интерсен факт е, че Харис взе участие в шампионата с правилото за " особено изключение ", което се употребява, когато тенисист, записал се за квалификациите ги пропусне, тъй като е стигнал на полуфинал предходната седмица. Лойд Харис загуби мача за попадане на край в Ченду от Александър Бублик (Казахстан).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР