Представителят на домакините Марк Солер от отбора на "Мовистар" спечели

...
Представителят на домакините Марк Солер от отбора на "Мовистар" спечели
Коментари Харесай

Марк Солер спечели втория етап от Обиколката на Испания

Представителят на домакините Марк Солер от тима на "Мовистар " завоюва втория стадий от Обиколката на Испания - 151,6 километра от Памплона до Лекунбери. Солер изкова първия си триумф в огромна обиколка на последното нанагорнище и не разреши на останалите състезатели в челото да го догонят.

Испанецът пресече финалната линия с време от 3 часа, 47 минути и 4 секунди. Втори на 19 секунди зад него приключи спечелилият от вторник Примож Роглич от Словения, а трети с равно време остана ирландецът Дан Мартин. Също с закъснение от 19 секунди приключиха и останалите в топ 10 на днешния стадий, като измежду тях бяха Ричард Карапас (Колумбия), Алехандро Валверде (Испания) и Енрик Мас (Испания).

Etapa 2 - Stage 2 |

Revive el último kilómetro de la victoria de gracias a
Live the last km of Marc Soler's victory thanks to
— La Vuelta (@lavuelta)
В генералното класиране отпред "червеното трико " остава Роглич, който с новите шест секунди бонификация към този момент има преднина от 9 пред втория Дан Мартин. Трети на 11 секунди в общото класиране е Карапас. Шестицата се добавя от колумбиеца Естебан Чавес (+17 секунди), Енрик Мас (+17 секунди) и британеца Хю Карти (+20 секунди).

Роглич е отпред и в класирането при спринтьорите с 45 километра, до момента в който водачи при катерачите с по 14 точки са Карапас и американецът Сеп Къс. В четвъртък следва третият стадий от Обиколката на Испания - 166,1 километра от Ла Лагуна Негра до Винуеса.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР