Представителят на Демократична България в Европарламента - Радан Кънев, написа

...
Представителят на Демократична България в Европарламента - Радан Кънев, написа
Коментари Харесай

Радан с писмо до ЕНП: Скъпи Манфред, не си затваряйте очите за корупцията в България

Представителят на Демократична България в Европарламента - Радан Кънев , написа писмо до Европейската Народна Партия. Естествено, то визира митингите у нас и методът, по който ЕНП се държи в обстановката.

ЕТО Гражданско отделение ПИСМОТО НА РАДАН КЪНЕВ:

По мотив на срещата на Европейската национална партия по отношение на идната сесия на Европейския парламент, на която членовете на партията ще обменят отзиви с ръководителя Доналд Туск, изпратих следното писмо до членовете на ЕНП, с цел да изразя безпокойството си от пасивността на ЕНП във връзка с задълбочаващата се институционална рецесия в България:

Скъпи Манфред,

Скъпи сътрудници,

Преди срещата на групата ни (ЕНП) на следващия ден и по отношение на размяната на отзиви с нашия Председател, господин Туск, още веднъж се обръщам към вас, изразявайки терзанията си по отношение на рецесията в България и неналичието на позиция на ЕНП по въпроса. Изминаха съвсем два месеца откогато се обърнах към вас по тази тематика и явно, макар почивния сезон, нито митингите в България са отслабнали, нито рецесията, която ги предизвика, е покрай разрешаване. И въпреки всичко има нова наклонност и нова опасност, за която предизвестих в предходното ми писмо до вас – левите групи в Екологичен потенциал към този момент са дейни и набират скорост, пробвайки се, много сполучливо, да заменят ЕНП като партията на върховенството на закона, напредъка и модернизацията в общественото схващане. Имайки поради, че ядрото на българските протестиращи са млади представители на образованата градска междинна гласа, обичайно свързани с ЕНП, рискът за обществения имидж и вероятностите на ЕНП в България наподобява много сериозен.

Политическата коалиция, застанала най-твърдо зад настояванията на митингите и тематиката за върховенството на закона – Демократична България е директно обвързвана с ЕНП, през център-дясната си стратегия, посредством участието в ЕНП на една от партиите от обединението – ДСБ, посредством моят мандат в Екологичен потенциал, като член на групата на ЕНП. Демократична България е най-проевропейската политическа мощ в България и единствена, която мощно поддържа всички съществени цели на Европейски Съюз и Екологичен потенциал, в това число Зелената договорка и програмата за цифровизация. Подкрепата от гласоподавателите ни и младите българи за ЕНП не е даденост. Тя е директно обвързана с това дали ЕНП пази главните си полезности, цели и правила в съответната обстановка в България.

Излишно е да споделям, че затварянето на очите в лицето на корупцията, завладяването на страната, нарушаването на свободата на медиите, и най-важното – продължаващата корист от страна на Главния прокурор с неограничените си пълномощия, не е метод по който да се резервира доверието на българските жители. Както всички знаете, има вербален въпрос по отношение на рецесията на върховенството на закона в България, който чака утвърждение от групите в Екологичен потенциал, с цел да бъде включен в дневния ред. Подкрепяйки този спор, групата ни ще подаде мощен сигнал на българското общество, че се грижим за всеки европейски жител. Също по този начин, той ще успокои възходящата угриженост в западноевропейските медии и общност, подбудена от очевидната корупция в България, обвързвана с идните бюджетни разноски по съглашението NextGenerationEU и Зелената договорка. Най-накрая, това ще даде опция на нашите сътрудници от ГЕРБ да отрекат хипотетичните зависимости както от корупционните сили в страната, по този начин и от медийните магнати и Главния прокурор.

След повече от десетилетие безусловна поддръжка за българската ръководеща партия, разбирам неуместната обстановка, в която е изправена ЕНП. Тази обстановка можеше да бъде елементарно планувана и ръководена, посредством една по-силна позиция по очевидните случаи на корист с власт в този интервал. Не е наложително обаче пленарният спор за върховенството на закона и свободата на медиите да раздели нашата група. Ако в подобен спор застанем зад главните си полезности и се съсредоточим върху проблемите, сложени във въпроса, а точно, нарушаванията в медийния пазар и злоупотребата с власт от страна на Главния прокурор, нито един член на ЕНП не би отрекъл нуждата от радикална промяна и ангажираност на Съюза, в отбрана на правата на българите, като жители на Европейски Съюз.

Оставам разполагаем, в случай че решите да включите устния въпрос в дневния ред на групата, като на драго сърце бих разяснил позицията на Демократична България за обстановката в България.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР