Представителят на BKFC за България Любомир Геджев даде интервю за

...
Представителят на BKFC за България Любомир Геджев даде интервю за
Коментари Харесай

Любомир Геджев: Феновете бяха жадни за нещо по-зрелищно

Представителят на BKFC за България Любомир Геджев даде изявление за Gong.bg дни преди огромното събитие. Той показа детайлности към организацията на галавечерта и разкри, че следва още една бойна вечер, на която се чака да взе участие и Благой Иванов-Багата.

Как убедихте верига от сходен мащаб да направи галавечер у нас?

-Имах упоритост да докараме по-престижна верига в България, от BKFC имах най-бърз отговор, имахме връзка. Посетих тяхно събитие онлайн, това в допълнение възпламени в мен желанието точно това да е организацията, с която да създадем нещо в България. Мисля, че ги убедих с някои неоспорими обстоятелства. Това което аз използвах за мотив е, че тази част от Европа е 200 млн. Пазар, които харесват бойните спортове. Вкарах малко числа в причините си, само че аз самият имам вяра, че това е по този начин, имам вяра, че България може да бъде добра платформа за тези огромни събития. Пътуването е елементарно, има какво да се види, тъй че за какво не?

Каква беше тяхната асоциация, когато чуха България?

-Нямаше никаква индикация, че знаят какво е България или че с нещо е позната. Мисля, че главната мотивация бе BKFC да направи изказване, че към този момент стъпват в Европа. Това беше съвършена опция.

Вие имате доста огромен опит, освен като състезател, само че надлежно и като уредник, управител на сходни събития. Според вас по-трудно ли се провежда сходно събитие в България, по отношение на другите страни?

-Естествено, малко е субективно да се направи такова умозаключение, зависи кой го провежда. Какъв екип и опит има. За мен по-големи компликации има, където регулаторните механизми са по-сигурни и ограниченията са по-детайлни. Извън това мисля, че всеки различен аспект на организацията е еднакъв – маркетинг, реклама, механически условия и прочие. Всички провокации, през които минаваме тук, ги минават и на друго място.

Да кажем въпреки всичко на хората какво е BKFC. Споделете ни за спецификациите и особените правила на бокса без ръкавици.

-Това не е нов спорт, той датира от епохи насам. Правилникът набира скорост, хората са жадни за някакво оживление. Това което изпитахме с навлизането на ММА нарани бокса. Феновете бяха жадни за нещо по-зрелищно и правилникът за бокс без ръкавици им даде тъкмо това. Правилата са идентични с тези на бокса. По същия устав се контролира събитието, само че не съществуването на ръкавици трансформира, както настройката на бойците, по този начин и самото деяние. Шансът да се играе стратегически е понижен поради удар, който може да промени срещата.

Росен Димитров против Тодор Желязков е главната борба на вечерта, това са двама бойци, които нямат потребност от показване. Как убедихте тях и всички други да се включат в това нова и за тях предизвикателство?

-Интересното беше, че когато организирахме кастингите, бойците, които се явиха бяха каймака на нашите среди. Тези момчетата знаеха коя е организацията и имаха интерес да се изяват. След кастинга аз получих позвъняване от Росен Димитров, който е схванал за това нещо и самичък изяви предпочитание да взе участие. Той самият пожела да се сбие с Тодор Желязков. За мен като промоутър това беше съвършена опция. Тази среща е от най-интригуващите, имат минало, към този момент са се били на ММА, нямаше по какъв начин да подмина тази опция.

Имате ли към този момент проекти за последващи събития?

-На 22 март е идващото ни събитие, залата към този момент е непокътната, а картата се подрежда. Надявам се да забележим Благой Иванов на това събитие. BKFC са в договаряния с него от известно време, това за него ще е прелестна стъпка да се върне на българска почва. Да покаже пред наша аудитория на какво е кадърен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР