Представителна група от самодейци към НЧ Христо Ботев“ в село

...
Представителна група от самодейци към НЧ Христо Ботев“ в село
Коментари Харесай

Ценовчани участваха в Празника на хляба в село Ресен

Представителна група от самодейци към НЧ „ Христо Ботев “ в село Ценово се включи в Празника на хляба, който се организира във великотърновското село Ресен. Фестивалът бе отдаден на 145 година от основаването на локалното читалище. Независимо от огромната конкуренция независимо жури под председателството на Дияна Джанзова присъди три сребърни медала на самодейците от Ценово.
„ Наши представители участваха и в трите спортни категории – достоверен фолклор, традиционни  традиции и кулинария. Успяхме да спечелим освен публиката, само че и журито с обстоятелството, че в нашата група се включиха представители от разнообразни възрастови групи - от деца до пенсионери на напреднала възраст “, споделя ръководителят на пенсионерския клуб „ Млади сърца “ Румяна Иванова.

При достоверния фолклор детската група „ Славейче “ с началник Полина Георгиева покори душите и сърцата на многочислената аудитория в салона на читалището. Повечето от децата се включиха и в пресъздаването на обичая „ Жътва “. Впечатляваща се оказа конкуренцията в категорията „ кулинария “. В специфична зала експонатите на всяка от групите бяха подредени като на галерия. Майсторките на кулинарни вкусотии от Ценово показаха знаковата за този край баница макарина, готова от Марийка Младенова и Тодоринка Кръстева. „ Всички, които съумяха да я опитат, напряко си облизаха пръстите. Участниците в журито също останаха мощно впечатлени. Атрактивна се оказа двуетажната пита, забъркана от Кунка Тончева. По време на дегустацията и от нея не остава и троха. Майсторките кулинарки от Ценово привлякоха публиката с дребни сладки, еклери, ритуален самун и кекс “, добавя описа си Румяна Иванова.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР