Представителките на България в индивидуалната надпревара Стилияна Николова и Ева

...
Представителките на България в индивидуалната надпревара Стилияна Николова и Ева
Коментари Харесай

Стилияна Николова и Ева Брезалиева за цената на успеха и бъдещите предизвикателства

Представителките на България в самостоятелната конкуренция Стилияна Николова и Ева Брезалиева са удовлетворени от достиженията си на Световната купа в София. Пред родната българка Стили завоюва три трофеи - на обръч, топка и бухалки, а дебютантката Брезалиева сграбчи сребро на бухалки.

" Доволна съм. Треньорите ми споделиха, че са удовлетворени от играта ми, само че ми споделиха да не се отпущам. Гледаме да не мислим за упованията. Трябва да сме съсредоточени от първата секунда. Има моменти, в които мислиш, че един детайл е неосъществим, само че би трябвало да се доверим на треньорите ни. Усещам, че всичките ми съчетания ми подхождат. Близките ми не можаха да дойдат за Световната купа. Много е прелестно да играеш пред родна аудитория. Усеща се повече напрежение, само че е прелестно ", показа Стилияна Николова пред камерата на Българска национална телевизия.
96  Финали в обособените уреди на Световната купа по художествена гимнастика
Ева Брезалиева призна, че отговорността да играе пред родна аудитория я е развълнувала.

" Физически съм подготвена, само че душевен не чаках да вземам участие в надпреварата. Много се зарадвах и ми пристигна повече страстта от отговорността. Когато учим едно зрелище го разделяме на 8 елементи, по-късно на 4, след това на 2. Може би обичаното ми комбиниране е на топка. След една неточност можеш да получиш орден, само че след две неточности е съвсем невероятно ", добави тя.
96  Финали в обособените уреди на Световната купа по художествена гимнастика
В изявление за предаването " Денят стартира " двете показаха и задачите пред себе си.

" Следващото огромно предизвикателство е европейското състезание в Баку в края на май и международното състезание във Валенсия. Няма отмора. Българската школа е развита по целия свят, това ни кара да сме горди. Развиваме спорта по целия свят, доста е хубаво да имаме конкуренция ", разкри Стили.

" Трябва да се борим за още една квота за Олимпийските игри. Не имам вяра да не я спечелим. Все отново България е мощна в този спорт ", безапелационна е Ева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР