Представителката на Казахстан Елена Рибакина се класира за 1/2-финалите на

...
Представителката на Казахстан Елена Рибакина се класира за 1/2-финалите на
Коментари Харесай

Рибакина се класира за полуфиналите в Мадрид след трудна победа

Представителката на Казахстан Елена Рибакина се класира за 1/2-финалите на тенис шампионата на клей от сериите WTA 1000 с награден фонд 7,877 милиона евро. Тя реализира трагична победа над сънародничката си Юлия Путинцева в три сета - 4:6, 7:6 (4), 7:5.

Шампионката от " Уимбълдън " преди две години трябваше доста да се потруди за успеха в мача, траял близо 2 часа и 50 минути.

В първия сет Рибакина загуби сервиса си в петия гейм, като Путинцева по-късно затвърди пробива, поведе с 4:2, а по-късно резервира разликата от два гейма и затвори частта при 6:4.

Вторият сет стартира с замяна на пробиви за 2:2. След това двете печелиха подаванията си, като се стигна до тайбрек. В него В него Рибакина поведе с 5:4, само че Путинцева имаше два сервиса, като загуби и двете точки, което докара до равнене на резултата.

В третия сет още веднъж Путинцева бе по-близо до триумфа. Тя проби за 4:2, а по-късно поведе и с 5:2. При 5:3 тя пропусна два мачбола при сервис на Рибакина, само че тя се отбрани. Последната проби за 6:5, а по-късно затвори целия мач при своето подаване. Рибакина съумя да осъществя едвам четвъртия си мачбол.

Съперничка на Елена Рибакина в спор за място на финала ще бъде победителката от мача сред Арина Сабаленка (Беларус) и съветската тийнейджърка Мира Андреева.
 Шампионката Рибакина няма да пази купата си в Индиън Уелс
Шампионката Рибакина няма да пази купата си в Индиън Уелс

Заради стомашно-чревно заболяване
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР