Представителката на демократите Александра Окасио-Кортес заяви, че е време лидерите

...
Представителката на демократите Александра Окасио-Кортес заяви, че е време лидерите
Коментари Харесай

Засилва се натиска сред демократите да бъде направен опит за импийчмънт на Тръмп

Представителката на демократите Александра Окасио-Кортес съобщи, че е време водачите на партията да разрешат започването на развой на импийчмънт против американския президент Доналд Тръмп, заявявайки, че възпрепятстването от страна на администрацията на надзорните старания на депутатите не им оставя различен избор, съобщи БГНЕС.
Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси до момента се съпротивляваше на демократите да стартират процедури за импийчмънт, вместо това поддържаше продължаващите следствия на Тръмп и неговата администрация в многочислени комисии.
Все повече демократи намерено разискват това, а либералите като Окасио-Кортес, която нашумя с утопичната Green New Deal, ускоряват натиска.
" Мисля, че е време за нас най-малко да отворим питане за импийчмънт... нямаме избор, мисля, при този сюжет ", сподели Окасио-Кортес пред Камарата на представителите. Тя съобщи, че отчетът на специфичния прокурор Робърт Мълър за намесата на Русия в акцията от 2016 година е описал доказателства за възпрепятстване на следствието от страна на изпълнителната власт, добавяйки, че отчетът е показал непосредствено Конгреса като орган, който да предприеме съответните дейности.
Докладът на Робърт Мълър не разгласи, че президентът е попречил правораздаването, само че и не го оправда - най-малко съгласно показаното обществено.
" Сега президентът интензивно обезкуражава очевидците да идват, с цел да отговорят на правно обвързваща ги призовка от Конгреса ", добави Окасио-Кортес. Бившият консултант на Белия дом Дон МакГахан във вторник се опълчи на призовка от комисията на правосъдната власт, под напън от Белия дом.
" Достигнахме до миг, в който не можем даже да си вършим работата. И мисля, че е изцяло подходящо, като се има поради това голямо количество доказателства и продължаващите дейности от страна на изпълнителната власт, че ние упражняваме властта си като равноправени на държавното управление ", сподели Окасио-Кортес.
Тя съобщи, че не е сигурна дали бранителите на импийчмънт са болшинството от демократите в залата, само че и че тя персонално не изпитва доста мощна опозиция против импийчмънта.
Друг народен представител демократ - Джон Ярмут, съобщи, че счита, че Пелоси осъзнава, че събитията се движат в посока на импийчмънт, макар че водачът на Демократическата партия твърди, че продължава да се концентрира върху следствията на администрацията на Тръмп. Пелоси слушаше до момента в който бранителите на импийчмънта приказваха на среща в понеделник с високопоставени демократи, сподели Ярмут.
" Мисля, че тя осъзнава, че пътят все по-неизбежно води към развой на импийчмънт. Но желае да разреши на всички тези комисии да си свършат работата ", съобщи още Ярмут пред Камарата на представителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР