Представителите талибаните и афганистанското правителство са започнали обсъждане в рамките

...
Представителите талибаните и афганистанското правителство са започнали обсъждане в рамките
Коментари Харесай

Правителството на Афганистан и талибаните започнаха преговори за мир

Представителите талибаните и афганистанското държавно управление са почнали разискване в границите на преговрите за реализиране на мир, които се водят в катарската столица Доха. Според специфичния представител на катарския външен министър Мултак ал-Кахтани, сега двете страни разискват по какъв начин тъкмо ще протече преговарянето.

По-рано американският държавен секретар Майк Помпео дефинира събитието като историческо. По време на церемонията по откриването той прикани страните да се възползват от опцията за реализиране на широкообхватно съглашение, само че акцентира:

„ Твърдо имаме вяра, че отбраната на правата на всички афганистански жители е най-хубавият метод за слагане завършек на омагьосания кръг на насилието. Разбира се, мога единствено да прикани за сходни дейности, вие ще напишете идната глава в афганистанската история “.

Американският специфичен делегат за Афганистан Залмай Халилзад от своя страна съобщи, че би желал прекъсването на огъня стане факт преди април. Според него предотвравятването на терористични дейности е основниото изискване за бъдещата американска финансова поддръжка, само че върху решенията на Конгреса във Вашингтон ще окажат въздействие и въпросите за отбраната на малцинствата и правата на дамите.

Деветнайсетгодишният спор бележи и най-дългата военна задача на Съединени американски щати в чужбина, траяла при трима президенти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР