Представителите на Великобритания и Франция позволяват на Нацистка Германия да

...
Представителите на Великобритания и Франция позволяват на Нацистка Германия да
Коментари Харесай

Пражкия касапин Рейнхард Хейдрич и унищожаването на Чехословакия – Мюнхенското споразумение и началото на катастрофата

Представителите на Англия и Франция разрешават на Нацистка Германия да участва в Чехословакия, следвайки по този начин наречената Мюнхенска конвенция през 1938 година И двете страни знаят какво в действителност следва – страната ще бъде разпокъсана от хаоса и напрежението сред всички страни, само че малко на брой имат достойнството да не помнят един необикновен фактор – Рейнхард Хейдрич или Пражкия касапин. По време на историята сме виждали многократното затваряне на очите, изричането на неистини, изключително в политиката, когато сме насочили вниманието си по адрес на войната. Например тогава английския министър ръководител Невил Чембърлейн ще съобщи, че е подписал това съглашение, с цел да може да бъде сигурен, че няма да има война – това ще бъде мир в името на чешката нация.

По този метод всички участници са съумели да избегнат евентуалните шансове за световна война. Колко елементарно става, подписва се самостоятелност на една страна или безусловно се подарява на агресора, а по-късно никой не желае да се бори – най-малко по този начин се твърди, само че опитът ще покаже нещо доста по-различно на жителите, които остават директно наранени от въпросното съглашение. В дневника на министъра на пропагандата Йозеф Гьобелс, Третия Райх имал голямо предпочитание да се разправи с чешката експанзия, като това включва даже прословутото обвиняване и изнудване на интернационалните сили. Относно въпросната страна, немските водачи остават на мнение, че захапката би трябвало да е бърза и мощна, в противоположен случай ситуацията ще бъде извънредно нападателна.

Франция и Англия незабавно вземат решение да избегнат експанзията на Хитлер и се подписват. По това време жителите на Прага се надяват, че ще получат помощ, а не затриване. Ръцете са отворени към страни като Франция и Русия, само че никой не им оказва помощ. Териториите са предадени на Германия и армиите влизат, освен това без да се води и една борба. Гьобелс е освен в възторг, само че даже ще запише по какъв начин въпросната територия е цялостна от по този начин наречените идиоти, които даже не подозират по какъв начин са били изпратени на заколение. И до момента в който Чърчил се пробва да завоюва премия за мелодрама на 5 октомври 1938 година, даже той не подозира какво се готви на новата добита територия, както и нейните жители.

Изпратен е Рейнхард Хейдрич, който би трябвало да бъде считан за протектор на Райха и покровител на Бохемия и Моравия през 1941 година Има единствено една детайлност, с подобен протектор, врагове просто не са нужни. Хейдрич е самоизкован нацистки принц, който доста обича спортните надпревари, униформите и всичко, което режимът доставя като изключителна чест. Неговото обичано занятие е организирането на най-различни престъпни действия. Като един от изключителните радисти във флотата, Хейдрич несъмнено ще завоюва още по-сериозни триумфи, организирайки всеобщи убийства, трафик на хора и създаване на техники, с които да извежда жителите от градовете, с цел да може по-късно да ги разграбва без никакво усложнение. Хейнрич даже измисля нова технология, с която да конфискува благосъстоятелност и да оказва помощ за заличаването на телата на жертвите.

Използва разнообразни полицейски ръководства, публични пътища и даже железници. Освен това има особени заслуги в разработките на концентрационните лагери, като дава още един необикновен ход напред – създаването на по този начин наречената класова система, в която слага всеки един пандизчия за съответна приложимост. По негово разпореждане се основават отрядите на гибелта през 1939 година и също по този начин има главен пръст в основаването на „ Окончателното решение “. С идването си в Чехословакия, немският касапин има задачата да отстрани Алоус Елиас, който е формален глава на Чешкото държавно управление. След това би трябвало да отстрани чешкото национално съзнание и да се разгласи за деспот – това е благословия на Нацистка Германия.

Веднага разпуска съда, основава особено полицейско ръководство и стимулира всеки един жител да следи останалите, като при предаване и откриване на скрит план, Хейдрич даже е провел награди. Всеки арестуван ще се проверява от жители и локалната полиция, а по-късно неговата система ще подсигурява единствено един излаз – гибел посредством разстрел. Само за два месеца Хейдрич съумява да отстрани към 342-ма души, а по-късно да съобщи още 1289 души на Гестапо. Неговият ефикасен лов разрешава изгонването на 14 хиляди немски и австрийски евреи, както и на към 20 хиляди чешки евреи в концентрационни лагери. С даването на територията, подписаните страни автоматизирано не разрешават опазването на здравето на локалните поданици, правото на обучение, в това число висше такова.

Всички образовани хора с тапия ще изгубят правото си да работят интелектуална специалност и са изпратени да работят на полето. Младите са изпратени да работят ръчен труд или непосредствено в лагери в Германия. Децата на възраст сред 3 и 6 години се германилизират и отиват при немски фамилии и домове, където да се грижат за тях. Междувременно музеи, църкви, библиотеки и още доста други, са унищожени – чехите нямат право да имат или да запазят каквато и да било просвета. Всички научни писания, принадлежности, лаборатории и други, подлежат на заличаване, като германците не се тормозят въпреки всичко да вземат технологията за себе си. Освен това всички чешки банки са принудени да заплащат по-високи такси или непосредствено да се затварят, като главните доходи ще бъдат ориентирани в интерес на войната и създаването на немско оръжие.

Въвеждат се даже налози, които остават в интерес на Германия. На 6 февруари 1930 година Гьобелс разказва Прага като типичен немски град, а чехите стават същинските паразити – Чехословакия също по този начин не е нация. Въпросната страна би трябвало да се трансформира като евентуален източен спътник и да даде всички нужни и потребни запаси на немския народ. Междувременно Хейдрич избира едно от най-хубавите места за живот и дружно със своята брачна половинка съумява да сътвори потомство, немската партия дава на палача един по-висок статус на звезда и спомагателни привилегии и благоприятни условия за по-сериозно качество. Лудият германец даже желае да получи короната на античните чешки крале, която трябвало да подхожда на неговата глава. Макар и през огромна част от времето си да е незабележим, чешките партизани, обучавани от английски сътрудници, съумяват да изпратят ясно обръщение и да ранят немеца по време на опит за атентат.

 Scherl: Der Stellvertreter des Führers, Reichsminister Rudolf Hess, besichtigte in Berlin eine vom Reichsführer SS Heinrich Himmler durchgeführte Ausstellung über Aufbau und Planung im Osten. Dabei machte der Reichsführer der SS in seiner Eigenschaft als Reichskommissar zur Festigung des deutschen Volkstum grundsätzliche Ausführungen über die geplante bäuerliche Siedlung in den wiedergewonnenen Ostgebieten und erläuterte sie eingehend an Hand von Modellen und Zeichnungen. – Man sieht (von links nach rechts) den Stellvertreter des Führers Rudolf Hess, Reichsführer SS Himmler, Reichsleiter Bouhler, Reichsminister Dr. Todt, Gruppenführer der SS Heydrich. 20.3.41

Хейдрич оцелява, само че по-късно умира от сепсис по време на опит за оцеляване. Новината за неговата гибел принуждава даже Гьобелс да страда, изключително откакто по това време излиза наяве, че германците ще изпитат особени усложнения, въпреки всичко Хейдрич е считан за един от най-ефективните и радикални лица в поемането на контрола на Чехословакия. При подписването на съглашението в страната живеят към 118 000 хиляди евреи, а до края на 1946 година са регистрирани едвам 6000 души – несъмнено може да се счита за задоволително коренен и сполучлив воин.

Така наподобява мирът на английския министър Чембърлейн, който продължава да счита, че е избегнал една от най-големите произшествия. Неговото дело и до през днешния ден се счита за носенето на печено агне в клетката на вълка. Загубата на една добра войска в Чехословакия по-късно ще се заплати от Англия и Франция, само че това ще се случи в близкото бъдеще напред.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР