Представителите на туристическия бранш в България очакват, че българското председателството

...
Представителите на туристическия бранш в България очакват, че българското председателството
Коментари Харесай

Представители на туристическия бранш: Председателството е безпрецедентна реклама на страната

Представителите на туристическия отрасъл в България чакат, че българското председателството от началото на идната година ще се отрази позитивно на имиджа на България като туристическа дестинация и ще докара до повече доходи от туризъм и ще притегли повече фенове на пътешествията у нас.

Периодът на българското председателство съставлява невиждана реклама на страната. Това е брандиране на цялата дестинация. Не единствено София, само че и такива градове като Пловдив, Търново, Варна, Бургас ще завоюват в допълнение доста от провеждането на поредицата от събития, сподели шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов пред БНР.

„Увеличава се броят на туристите, междинният доход от налична стая, междинна претовареност на легловата база. Като цяло се усилва самата база, която преди този момент е била за цени на настаняване. Ще има по-голямо търсене. Страната ни ще получи един спомагателен имидж във връзка с качеството на туристическия артикул, което нормално се разпознава като по-добро качество по време и след провеждането на такова огромно мероприятие, защото от една страна се потвърждава, че самата страна е в положение да обслужи огромна организация, огромно мероприятие, а въпреки това тук ще дойдат от интерес към самата дестинация и други мероприятия – конгреси, конференции.“, разяснява още Драганов.

Броят на туристите и участниците в събитията през шестте месеца ще надвиши 40 000. Това са както участници, по този начин и други, които ще ги съпровождат, сподели още директорът.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР