Представителите на САЩ спечелиха два златни медала в началото на

...
Представителите на САЩ спечелиха два златни медала в началото на
Коментари Харесай

Титли за САЩ във фигурното пързаляне и халфпайпа в Пекин

Представителите на Съединени американски щати завоюваха два златни медала при започване на шестия спортен ден на . На пързалката за фигурно пързаляне Нейтън Чен се показа доста мощно и сграбчи купата на сингъл с общ резултат 332,60 точки.
22-годишният американец бе най-хубав както в късата, по този начин и в свободната стратегия, с цел да стигне до безапелационен триумф. На второ място приключи японецът Юма Кагияма, който остана на повече от 20 точки от спечелилия, а топ 3 добави още един представител на Япония - Шома Уно (293,00 точки).

В халфпайпа от програмата на сноуборда американката Клоуи Ким отбрани купата си от ПьонгЧанг и се трансформира в двойна олимпийска шампионка едвам на 21-годишна възраст. Тя направи страховит първи рън, за който получи 94 точки, а те бяха задоволителни за златния орден. Сребърния орден завоюва испанката Кералт Кастейе (90,25 точки), а на почетната стълбичка се качи и Сена Томита от Япония (88.25).
Така Съединени американски щати към този момент има три златни, пет сребърни и един бронзов орден и заема четвърто място в класирането по медали.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР