Представителите на Републиканската и Демократическата партия в американския Сенат са

...
Представителите на Републиканската и Демократическата партия в американския Сенат са
Коментари Харесай

Американският Сенат близо до одобрение на пакет от мерки за 900 млрд. долара

Представителите на Републиканската и Демократическата партия в американския Сенат са постигнали съглашение за отпущането на нов пакет от 900 милиарда $ за облекчение икономическите резултати от ковид, съобщи Си Ен Ен.

В края на предходната работна седмица породи несъгласие сред депутатите каква да бъде ролята на Федералния запас в ръководството на пакета, с което напредъка по съглашението забуксува. Според последната  информация обаче в събота вечерта политиците са постигнали съглашение, че американската централна банка ще резервира опцията да основава стратегии за незабавно кредитиране и без утвърждението на Конгреса. Тя обаче няма да може да възпроизвежда стратегии, идентични на тези, които стартира през март при започване на пандемията, без утвърждението на Конгреса.            

Детайлите по договорката се чака да станат ясни по-късно през днешния ден, когато съглашението ще бъде гласувано. Това ще е най-бързо признатият закон от сходен мащаб, оповестява Си Ен Ен.

По предварителни данни в пакета от ограничения ще влязат 300 $ седмично помощи на безработните, 330 милиарда $ кредитиране за дребния бизнес, над 80 милиарда $ за учебните заведения и милиарди за разпространяване на имунизациите.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР