Представителите на политическите сили, както управляващи, така и опозиция, се

...
Представителите на политическите сили, както управляващи, така и опозиция, се
Коментари Харесай

Политиците се "потопиха" по скандала на плажа пред Догансарай

Представителите на политическите сили, както ръководещи, по този начин и съпротива, се " потопиха " по вчерашния скандал на плажа пред " Росенец ", морският сарай на Ахмед Доган и го омаловажиха. Тогава въоръжени чиновници на НСО, жестоко изгониха от плажната линия, която е обществена държавна благосъстоятелност, водача на " Да, България " Христо Иванов. Управляващите от ГЕРБ омаловажиха тематиката и трансферираха отговорността за дейностите на гардовете на НСО към президента Румен Радев.

" Това е профилирана работа към президента, общото управление се регистрира пред него. Президентът може да направи инспекция по случая, неточно е прехвърлянето на отговорността към Народното събрание ", разяснява шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пред Българска национална телевизия. Според нея чиновниците на НСО би трябвало да бъдат готови " да се оправят в сериозни обстановки ". На въпрос на водещата какво тъкмо е било сериозното във вчерашната обстановка с Христо Иванов, който като всеки един български жител има право да бъде на плажа пред " Росенец ", Дариткова не отговори ясно. Само сподели, че НСО би трябвало да пази съответни лица от властта, по този начин и да носи отговорност за всеки един жител. 

По-рано в сряда от ГЕРБ подминаха случая с неуважение. " Нищо не постанова да вършим коментар ", обявиха сбито от партийния пресцентър пред " Сега ".

От Движение за права и свободи също не пожелаха публично да разясняват случилото се пред " Росенец ". Зам.председателят на придвижването Йордан Цонев още преди да е чул въпроса на " Сега " съобщи: " Приятен ден. Зает съм ".

Все отново " Сега " изпрати и писмени въпроси до пресцентъра на Движение за права и свободи, само че отговори по този начин и не получихме.

" Официална позиция по случая нямаме. Но по принцип сме на позицията, че НСО има изключителни пълномощия и че по принцип не би трябвало да съществува по тая форма като конструкция ", разяснява пред " Сега " Искрен Веселинов, народен представител от " Обединени патриоти " - съдружният сътрудник на ГЕРБ. По думите му НСО би трябвало да е конструкция в Министерство на вътрешните работи, а не обособена работа.

" Друг е въпросът за естеството на територията. Защото това е обществен плаж и би следвало да е наличен за всеки ", добави Веселинов. 

Другият съдружен сътрудник - водачът на НФСБ Валери Симеонов, не отговори на мобилния си телефон за коментар по случая.

Представителите на Българска социалистическа партия, с които " Сега " беседва, също не бяха изключително словоохотливи по абсурда. Официална позиция по него към този момент също няма. Говорителят на парламентарната група на левицата Александър Симов обаче съобщи персоналното си мнение. " Винаги съм се отнасял иронично към " Да, България " и Христо Иванов заради особеностите на тяхната политическа биография. Но акцията, която направиха е почтена за почитание ", сподели за " Сега " Симов. И продължи: " Човек би трябвало да може да признае, когато нещо е направено добре и с мисъл. Да не приказваме, че постоянно е освежаващо, когато видиш по какъв начин десен политик потегля да брани държавната благосъстоятелност при изискване, че 30 година повтаряха тъкмо противоположното. Тоест този държавнически възторг, който открива десницата в себе си, е заслужен за възторженост ". Според Симов е " почтена и борбата за отвоюването на такива пространства като този плаж. Но има е детайл на катран в кацата с мед. Това е същият човек, който беше съдружен сътрудник на тази скица. Беше министър в кабинет на Бойко Борисов ", добави той.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР