Представителите на Палестина призоваха за прекратяване на окупацията на палестинските

...
Представителите на Палестина призоваха за прекратяване на окупацията на палестинските
Коментари Харесай

Палестина настоява за прекратяване на израелската окупация на изслушванията в ICJ

Представителите на Палестина приканиха за преустановяване на окупацията на палестинските територии и системата на апартейд, прилагана от Израел в Международния съд (ICJ).

Палестинският външен министър Рияд ал-Малики и палестинският делегат на Организация на обединените нации Рияд Мансур, дружно с няколко университетски и правни специалисти, представляваха Палестина на чуванията, които започнаха в Хага в понеделник и ще продължат до 26 февруари.

Делото, което е настрана от делото за геноцид от Южна Африка против Израел за продължаващата смъртоносна война против Газа, би трябвало да дефинира правните последствия от траялата десетилетия окупация на Палестинските територии от Израел.

През декември 2022 година Общото заседание на Организация на обединените нации (ОС на ООН) одобри резолюция, призоваваща Международния съд да даде консултативно или необвързващо мнение по отношение на 57-годишната окупация на палестински територии от Израел. Той получи 87 гласа „ за “, като Съединените щати бяха измежду 26, които гласоподаваха „ не “.

Репортаж от Хага,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР