Представителите на обвинението в съдебния процес в Сената на САЩ

...
Представителите на обвинението в съдебния процес в Сената на САЩ
Коментари Харесай

Приключиха с излагането на аргументите за импийчмънт на Тръмп

Представителите на обвиняването в правосъдния развой в Сената на Съединени американски щати по импийчмънт на някогашния американски президент Доналд Тръмп завършиха с излагането на аргументацията си, предадоха международните организации.

Съгласно признатата по-рано от законодателите резолюция за формата на процедурата, обвиняването и отбраната разполагат с по 16 часа, само че не повече от 8 на ден, за излагане на позицията си.

Обвинителите започнаха да излагат доводите си в сряда.

Днес се чака ревюто на отбраната.

Горд съм, че нашите обвинители бяха толкоз дисциплинирани и съсредоточени. Мисля, че завършваме към 5-6 часа преди приключване на предоставеното време, сподели конгресменът демократ Джейми Раскин, който е отпред на екипа обвинители.

Обвинителите предизвестиха през вчерашния ден Сената, че в случай че Тръмп не бъде приет за отговорен, "той може да го направи още веднъж ", съобщи Ройтерс.

Обвинението посочи, че метежниците са работили "по заповед на Тръмп ". Във видеоклипове, пуснати от участници в нападението и излъчени по време на ревюто на обвинителите, те споделят, че са били поканени да отидат на Капитолия, че "Тръмп ни изпрати ". "Той ще е удовлетворен. Борим се за Тръмп ", споделя участник.

Обвинението разгласи, че водач на крайнодясната милиция "Оут кийпърс " ( "Пазители на клетвата "), взел участие в офанзивата, е обмислял опцията да транспорти тежки оръжия с кораб по река Потомак.

Първите дни на процеса по импийчмънт бяха ориентирани основно към изявленията на Тръмп пред негови последователи в седмиците преди нападението от 6 януари против постройката на Капитолия.

Обвинението се спря и на вредите, които щурмът на Капитолия е нанесъл на националната сигурност на Съединени американски щати и на репутацията им на интернационалната сцена. Конгресменът демократ от щата Тексас Хоакин Кастро напомни, че участничката в нападението се е пробвала да открадне преносимия компютър с значима информация на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси. Желанието й било да го даде на собствен другар в Русия, който пък да го продаде на съветската Служба за външно разузнаване.

Не можем да знаем имало ли е непознати шпиони в тълпата и в случай че е по този начин, какъв брой са били. Но можем да сме сигурни, че всеки зложелател (на САЩ), който би желал да получи достъп до нашите секрети, би желал да е част от тази навалица, сподели Кастро.

Въпреки че причините на обвиняването бяха признати с утвърждение и от двете партии, някои републиканци споделиха, че към момента не са уверени, че Тръмп би трябвало да бъде наказан.

Адвокатите на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, които го пазят в процеса по импиъйчмънт в американския Сенат, считат да изложат причините си в границите на един ден, и няма да се възползват от опцията за два дни, или общо 16 часа, както е по признатата процедура, заяви в. "Уолстрийт джърнъл " като се базира на съветника от предизборния щаб на Тръмп Джейсън Милър.

По процедура обвиняването и отбраната разполагат с 16 часа, само че не повече от 8 часа дневно.

Обвинението стартира да излага доводите си в сряда и приключи нощес.

Днес се чака началото на ревюто на отбраната, която се съставлява от юристите Дейвид Шон и Брус Кастор.

По информация на изданието, Шон е направил действия през днешния ден да бъде направена отмора в процеса, защото той съблюдава шабат, само че по-късно отдръпнал настояването си.

Обвинението против Тръмп е в една точка - подстрекаване към бунт.

В процеса членове на Камарата на представителите са обвинители, а сенаторите - правосъдни заседатели.

Сенаторите би трябвало утвърдят импийчмънта на Тръмп с две трети от гласовете в горната камара - 67 от 100. Ако това се случи, по-късно сенаторите ще гласоподават повторно - за възбрана някогашният президент да заема в бъдеще държавна служба. Това може да бъде одобрено с нормално болшинство.

По време на отмора през вчерашния ден сенатор Джеймс Ланкфърд сподели пред публицисти, че обвиняването не е съумяло "да свърже точките сред Тръмп и метежниците ".

А сенатор Джеймс Инхоув акцентира, че се е повтаряло едно и също нещо и колкото повече го слушаш, толкоз по-малко правдиво наподобява.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР