Представителите на най-пътуващите нации извън Европа правят все повече планове

...
Представителите на най-пътуващите нации извън Европа правят все повече планове
Коментари Харесай

Откъде Европа трябва да чака най-много туристи това лято

Представителите на най-пътуващите народи отвън Европа вършат от ден на ден проекти да посетят Стария континент това лято. Това демонстрират резултатите от проучването " Барометър за далечни пътувания " (Long-Haul Travel Barometer), взаимна самодейност на Европейската комисия за пътувания, Европейската туристическа асоциация и сдружението на европейските железопътни компании Eurail. Те са проучили настройките за пътешестване в Европа сред май и август 2019 година на туристите от Бразилия, Китай, Япония, Русия и Съединени американски щати.

Франция, Италия, Англия, Германия са най-търсените дестинации, само че прилежащите на България Румъния и Сърбия са съумели да създадат пробив на китайския пазар и към този момент са разпознаваеми там. Руснаците пък залагат на прилежащата за тях Финландия и морска отмора в Гърция, се вижда от оповестените данни.

Въпреки опасенията за закъснение на международния напредък и политическото напрежение сред водещите стопански системи, настройките за пътешестване към Европа се оказват оптимистични за летния интервал както в Китай, по този начин и в Бразилия. Според последните резултати показателят за двата пазара се е подобрил с четири пункта по отношение на същия интервал на предходната година, се споделя в прессъобщението.

Над половината от интервюираните китайци показват, че желаят да посетят Европа през лятото. Според създателите на изследването ползата следва триумфа на 2018 година, оповестена за Година на туризма сред Европейски Съюз и Китай постигнатата по-добра въздушна съгласуваност и визовите облекчения в някои европейски страни.

70% от евентуалните китайски гости възнамеряват да останат в Европа сред 7 и 14 нощувки като посетят приблизително четири страни през това време. Франция и Германия са обичайни водачи по интерес от тяхна страна, само че няколко други европейски страни са нараснали доста известността си измежду тях през последните 12 месеца. Това са Хърватия, Италия, Унгария, Монако, Румъния, Сан Марино и Сърбия.

В Бразилия всеки двама от пет запитани са споделили, че възнамеряват да посетят Европа. Оптимизмът, подбуден от промяната на държавното управление и успокояването на лихвите поддържа проектите за отмора, само че локалните консуматори към момента са внимателни поради слабото показване на стопанската система, разясняват създателите на изследването. Туристите от Бразилия търсят в Европа локалната храна, историческите забележителности и природата като Португалия (49%) и Франция (36%) са двете най-желани дестинации.

Интересът на руснаците, позатихнал при започване на 2019 година, се съживява като визитата на Германия е приоритет номер 1. По-голямата част (70%) от съветските участници в изследването, възнамеряват да прекарат сред 7 и 14 нощувки в района. По малко над 10 на 100 избират да почиват надлежно във Финландия, Гърция, Италия или Турция.

Плановете за пътешестване в Съединени американски щати са по -хладни, а показателят спада от 103 пункта при започване на годината до 96 за летните месеци. Само 27% от респондентите в Съединени американски щати имат намерение да посетят Европа сред май - август 2019 година Мнозинството желаят да отидат във Франция и Италия, където главното им занятие ще е да преглеждат забележителности.

Влошаването на японската стопанска система през първото тримесечие на 2019 година рефлектира върху доверието на потребителите там и проектите им да харчат за пътешестване. Само 18% от участвалите в допитването японци възнамеряват да пътуват до Европа през лятото като над половината ще останат за по-малко от седмица. 40% залагат на пътешестване до Франция, 26% - до Германия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР