Представителите на местния парламент изостриха тона помежду си, нарушиха правилника

...
Представителите на местния парламент изостриха тона помежду си, нарушиха правилника
Коментари Харесай

Исканата оставка на Иво Пазарджиев нажежи страстите на общинските съветниците

Представителите на локалния парламент изостриха тона между тях, нарушиха правилника и подвикваха от място

Общинските съветници от Русе копираха държанието на народните представители в Народното събрание, като изостриха тона между тях, нарушиха правилника и подвикваха от място. Това стана още при започване на днешната сесия, когато трябваше да се гласоподава дневният ред. А мотивът бе отсъствието от него на точката, препоръчана от групата на Съюз на демократичните сили, за предварителното освобождение като ръководител на Общинския съвет на Иво Пазарджиев, осведоми.

На трибуната излязоха вносителите в лицето на съпредседателя на групата Елеонора Николова и Станимир Станчев и ръководителите на част от останалите групи – на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Иванов, ръководителят и зам.-председателят на групата на ГЕРБ Орлин Дяков и Наталия Кръстева, на „ Демократична България-Обединение “ доктор Теодора Константинова.

Извън правните причини дали е възможно или не такава точка да се гледа от локалния парламент, дали има съображение или не да се желае освобождението на Иво Пазарджиев от поста, се стигна до политически нападки и обвинявания от страна на опозицията, че Общинският съвет се е трансформирал в брокер да прави единствено подробни устройствени проекти и да гласоподава продажби, че не се взема решение нищо значимо за Русе и градът изостава.

В отбрана на Иво Пазарджиев излезе кметът Пенчо Милков, а думата взе и самият Пазарджиев, който нападна Съюз на демократичните сили за дейностите им и ГЕРБ за предходното им ръководство.

В последна сметка предлагането за включване на точката в дневния ред не бе признато, а във видеото може да видите атмосферата и позициите на всички участници по тематиката.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР