Представителите на Китай и САЩ на ниво заместник-главни преговарящи не

...
Представителите на Китай и САЩ на ниво заместник-главни преговарящи не
Коментари Харесай

Буксуват търговските преговори на САЩ с Китай

Представителите на Китай и Съединени американски щати на равнище заместник-главни договарящи не съумяха да реализират прогрес по основни въпроси на комерсиалните договаряния. Това заяви в четвъртък South Morning Post, базирайки се на източници.

Китайската делегация, отпред с вицепремиера на Държавния съвет Лю Хе, има намерение да напусне Вашингтон в четвъртък след първия ден на договарянията, макар че в началото беше планувано консултациите да продължат два дни.
 Търговска война: Съединени американски щати удариха Китай с нови мита
Търговска война: Съединени американски щати удариха Китай с нови мита

Удря китайски импорт като обувки, пелени и храни

Отбелязва се, че по време на подготвителната фаза, която продължи два дни, Китай отхвърли да разиска въпроса за насилствения трансфер на технологии , както и даването на държавни дотации, които съгласно мнението на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп дават на китайските компании незаслужено преимущество пред задграничните. Въпреки че тези въпроси бяха най-интересни за Съединени американски щати, договарящите обсъждаха през множеството време селскостопанските поръчки и отбраната на интелектуалната благосъстоятелност.

Китайската страна също не съумя да убеди представителите на Съединени американски щати да обмислят опцията за заледяване на нарастването на митата, което е един от целите на Пекин.
 Тръмп упрекна Китай, че влияе на изборите в Съединени американски щати с комерсиална война
Тръмп упрекна Китай, че влияе на изборите в Съединени американски щати с комерсиална война

Той знае по какъв начин да ги спре, ще има грандиозни и бързи стопански ограничения

13-ият кръг на комерсиалните договаряния сред Съединени американски щати и Китай ще стартира във Вашингтон на 10 октомври . Според Белия дом страните ще обсъдят въпросите за " насилствения трансфер на технологии, правата върху интелектуалната благосъстоятелност, нетарифните ограничавания и селското стопанство ".

От няколко месеца Китай и Съединените щати водят напрегнати договаряния за унищожаване на комерсиалните несъгласия, последният, 12-и, от които кръгът се организира в Шанхай на 30-31 юли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР