Представителите на християнската, мюсюлманската и еврейската общност в Азербайджан изпратиха

...
Представителите на християнската, мюсюлманската и еврейската общност в Азербайджан изпратиха
Коментари Харесай

Баку: Искаме подкрепа, мир и спокойствие

Представителите на християнската, мюсюлманската и еврейската
общественост в Азербайджан изпратиха намерено писмо до президентите, ръководителите на интернационалните организации и водачите на международните религиозни общности, в което упрекват Армения, че е разрушила монументи от културно-историческото и духовно завещание в региона на Нагорни Карабах

. Азербайджанският народ бе заставен да предотврати дълго продължаващи военни прококации от арменската страна и по тази причина се подвигна на Отечествена война, с цел да върне териториалната си целокупност. Войната приключи с празненство на интернационалното право и правдивост, а сед героите са християни, християни и евреи.

Световната общественост би трябвало да знае, че Армения освен реализира етническа чистка, геноцид и окупация против Азербайджан, само че и в продължение на доста години организираше нападателна политика против културното и духовно завещание на страната, което се отличава със своето разнообразие.

Напълно са разрушени монументи на културното и духовно наследство, я част от тях са присвоени и историята им е фалшифицирана. Тези дейности, които са в нарушаване на интернационалното филантропично прано, включително и Женевската спогодба, по едно и също време се явяват експанзия срещу световната култура и завещание.

Правителството на Азербайджан, което съблюдава мултикултурните традиции, организира политика на отбрана на културните и духовните полезности като приоритет в своята активност и дава скъп принос във възобновяване на историческите монументи – църкви и джамии освен в страната, само че и в разнообразни елементи на света, включително във Ватикана, Франция, България, Сърбия.

Римският Папа Франциск, който бе на посещаване през  2016 година аудиенция в Азербайджан, високо оцени съдействието и разговора сред другите културни и религиозни общности в страната.

Президентът на Азербайджан Алиев към този момент неведнъж съобщи, че всички религиозни и културни монументи на освободените от окупация земи ще бъдат възобновени, което ние приветстваме и благославяме тази грандиозна съзидателна работа, целяща да възвърне историята и културата.

Обръщаме се към всички държавни управления, международни организации, религиозни водачи и международната общност, да окажат поддръжка в установяването на мира и спокойствието в страната и в района, пишат религиозните водачи в Баку.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР