Представителите на групите в Европейския парламент на Европейската народна партия

...
Представителите на групите в Европейския парламент на Европейската народна партия
Коментари Харесай

В Европейския парламент се очертава мнозинство от ЕНП, социалистите, Зелените и АЛДЕ

Представителите на групите в Европейския парламент на Европейската национална партия (ЕНП), социалистите и демократите, АЛДЕ и Зелените са се срещнали през вчерашния ден за договаряния по съставянето на идващото болшинство в институцията. Това оповестиха от групата на социалистите, предава Българска телеграфна агенция.

Отбелязва се, че договарянията не престават и се чака да приключат до идващото съвещание на Европейския съвет на 20 и 21 юни. Тогава се планува Европейският съвет да разиска кого да предложи за идващ ръководител на Европейската комисия. Определеният от страните в Европейски Съюз за ръководител би трябвало да бъде одобрен от Екологичен потенциал. Водещите групи в Екологичен потенциал без АЛДЕ показаха гледище бъдещият началник на Европейска комисия да бъде избран всред предварителните претенденти.

Според вчерашното известие договарянията са ориентирани към обезпечаването на необятно и стабилно болшинство. На изборите за Екологичен потенциал ЕНП и социалистите изгубиха досегашното си болшинство, което докара до потребността от съставянето на съюз на по-широка основа. Представителите на досегашното болшинство обявиха, че са подготвени на отстъпки и договаряния с всеки, с изключение на с евроскептиците. Участниците във вчерашната среща управляват работата на 512 евродепутати, което съставлява безусловно болшинство в новия Екологичен потенциал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР