Представителите на гласа на младите хора от цялата страна обмениха

...
Представителите на гласа на младите хора от цялата страна обмениха
Коментари Харесай

Първото заседание на Съвета на децата за 2018 г. се състоя в Хасково

Представителите на гласа на младежите от цялата страна обмениха хрумвания и възнамеряваха редица начинания за разпространение на правата на децата в границите на първото за годината постоянно съвещание на Съвета на децата. Домакин на тридневната среща на националния детски съвещателен орган към Държавната организация за протекция на детето бе град Хасково.

По време на формалното закриване на съвещанието младежите описаха на ръководителя на ДАЗД доктор Елеонора Лилова, кмета на Община Хасково господин Добри Беливанов и на заместител регионалния шеф доктор Стефка Здравкова за ползотворната среща. „ Всички ние, без значение че сме от разнообразни области, приказваме на един език и желаеме да градим бъдещето дружно. Като посланици на детството, дружно с възрастните обсъждаме проблемите и търсим най-хубавите решения, с цел да осъществяваме пълноценно правата си “,заяви ръководителят на Съвета на децата Йоана Захариева.

От своя страна, доктор Лилова благодари на членовете за направените оферти. „ Разчитам вашите хрумвания да доближат до всяко дете в страната, с цел да създадем дружно смяната, която желаете. Продължавайте да работите все по този начин отговорно и да приемате като своя задача изразяването на мнението на младежите от цялата страна “, прикани ръководителят на ДАЗД.

Сред главните дискутирани тематики по време на съвещанието бяха смяната на грижата за децата с противообществени прояви и тяхната социализация и акомодация, благоприятни условия за психическа поддръжка на учениците и ролята на педaгогическите съветници, психолозите в учебно заведение и Националната телефонна линия за деца 116 111.

Членовете на Съвета възнамеряваха през месец юни да проведат самодейността „ Седмица за здравословно хранене “. През лятната почивка ще провеждат спортни действия и надпревари, както и пунктове, в които децата ще имат опцията да се срещнат с разнообразни спортове, изкуства, фолклор. Новата образователна година ще започва с провеждането на акция за приемливост и ненасилие в учебните заведения.

Младите хора ще поддържат и осъществяването на задачите, заложени в Националната стратегия за протекция на детето за 2018 година

Децата благодариха на кмета на Хасково господин Добри Беливанов за прелестната културна стратегия, която той им подари. В неделния следобяд с екскурзовод от Туристическия информативен център младежите посетиха Регионалния исторически музей, където се включиха в неповторимата игра “Търсачи на съкровища”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР