Представителите на ГЕРБ напуснаха заседанието на Съвета по сигурността в

...
Представителите на ГЕРБ напуснаха заседанието на Съвета по сигурността в
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС си тръгнаха гневни от заседанието за Лукойл Нефтохим в МС

Представителите на ГЕРБ напуснаха съвещанието на Съвета по сигурността в Министерски съвет, свикано изключително от премиера Николай Денков. Заседанието бе свикано за разискване на рисковете за националната сигурност на България при незабавна анулация на дерогацията за преправка на съветски петрол от рафинерията " Лукойл Нефтохим Бургас ".

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова дефинира като безпредметно присъединяване в съвета, защото отчетите на службите по тематиката за предварително преустановяване на дерогацията удостоверили опасенията им от последните месеци, а също по този начин се удостоверило, че с " дерогацията се печели на гърба на потребителите ".

По думите й от отчет на ДАНС е станало ясно, че още през вчерашния ден " Лукойл " е имала подготвеност да премине напълно на неруски нефт , само че откакто с гласовете на ПП-ДБ, " Възраждане " и Българска социалистическа партия в енергийна комисия не бе признато предлагането за лишаване на дерогацията в тридневен период, рафинерията се е отказала.

Делян Добрев от своя страна уточни, че от отчета е станало ясно още, че " Лукойл " е продавала и претоварвала на танкери в намерено море в избрани месеци 50 % от горивата, като даже не е ясно къде са отивали те.

" Считаме за безусловно безпредметно нашето оставане, тъй като всичките ни опасения през всичките тези месеци изразявахме и през вас за следващ път през отчетите на службите, се потвърдиха ", уточни още Атанасова пред кореспонденти на излизане от постройката на Министерски съвет.

Малко по-късно съвещанието в Министерски съвет напусна и ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Пред кореспонденти той съобщи, че намира срещата за " безполезна " . " Загуба на време за нас, ще продължи да се цялостни незаконния съветски режим с пари ", сподели Пеевски.

Той разгласи, че ще подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС против Агенция " Митници ". Според него има данни, че митниците са заобикаляли съветските наказания. " Чудовищна спекулация! По-чудовищна даже от следствието на " Политико ", добави той. 

По думите му на съвещанието не е чул претекстове в интерес на опазване на дерогацията.

От " Продължаваме промяната " са траяли да отстояват позицията си дерогацията да се резервира до март.  " Видя се, че ще има гласоподаване в Народното събрание ", сподели Пеевски и разгласи, че " новата коалиция ще се роди от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Политическа партия ".

" Това е ясното от през днешния ден. Коалицията Путин е реалност, ще видиме по какъв начин ще бъдат гласовете и дали действително от Москва се командва българския парламент и българското държавно управление ", съобщи Пеевски.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР