Представителите на двете Кореи ще преминат на церемонията на откриването

...
Представителите на двете Кореи ще преминат на церемонията на откриването
Коментари Харесай

Северна и Южна Корея ще излязат под общ флаг на откриването на Зимните олимпийски игри

Представителите на двете Кореи ще преминат на церемонията на откриването на Зимните олимпийски игри в Пьончан под общ байрак, заяви организация Йонхап.

Тази сделка е била реализирана през днешния ден по време на договарянията на работната среща сред представители на Пхенян и Сеул в граничния пункт Панминчжон.

На 9 януари се състоя първият кръг от разговора за нормализиране на връзките сред двете Кореи. Тогава бе реализирано съглашение представители на Севера да вземат участие в Игрите в Пьончан, които ще се проведат от 9 до 25 февруари. Днешната среща сред представители на двете Кореи бе третата в границите на 10 дни.

На нея е било конкретизирано, че представителите на КНДР ще дойдат в Южна Корея по суша през Граничен контролно-пропусквателен пункт Пьочжу. В състава на севернокорейската делегация ще бъдат включени представители на държавното управление, демонстративна група от таекуондисти, последователи и други, в общата рамка 230 индивида.

Общата бройка на делегацията на Северна Корея ще бъде 550 индивида. Спортисти от Северна Корея ще вземат участие и в Зимните Параолимпийски игри, като там съставът ще бъде 150 души.

На 20 януари в Международния олимпийски комитет (МОК) ще се организира среща, в която ще вземат присъединяване ръководители от националните олимпийски комитети на двете Кореи както и представители на Организационния комитет на Игрите. Срещата ще бъде председателствата от президента на МОК Томас Бах.

Двете Кореи ще вземат участие с общ тим в шампионата по хокей на лед при дамите в Пьончан. Съставът ще бъде избран на срещата на 20 януари. Всяка от двете страни може да има минимум три и най-вече 10 хокеистки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР