Представителите на американския бизнес са искали от българския президент Румен

...
Представителите на американския бизнес са искали от българския президент Румен
Коментари Харесай

Американският бизнес любопитен за от шанса България да стане технологичен център

Представителите на американския бизнес са желали от българския президент Румен Радев отговори на въпроси, свързани с опазването на интелектуалната благосъстоятелност, развиването на транспортната и енергийната инфраструктура в страната, развиването на отбранителната промишленост, вероятностите за одобряването на страната ни като софтуерен център в Югоизточна Европа и други. Това оповестиха от президентството в четвъртък след среща на президента с представители на " Ай Би Ем " (IBM), " Моторола Салюшънс " (Motorola Solutions), " ВиаСат " (ViaSat), ФЕДЕКС (FEDEX), " Комкаст " (Comcast), " Ей И Ес " (AES) и други. Радев е на публично посещаване в Съединени американски щати.

Радев е призовал бизнес общността в Съединени американски щати да употребява удобните условия, които страната ни дава за вложителите със своето основно разположение и като фактор на непоклатимост в Югоизточна Европа, с участието си в Европейски Съюз и НАТО, квалифицираната работна ръка и конкурентното данъчно облагане.

" През последните десетилетия България и Съединени американски щати потвърдиха, че могат да бъдат положителни сътрудници и да реализират триумфи в сфери като защитата и сигурността и в развиването на осведомителните технологии “, съобщи Румен Радев, представен от пресцентъра си.

По думите на президента България резервира положителните си позиции на учебен център, което се потвърждава от челното класиране на българските участници в интернационалните олимпиади по математика, физика и осведомителни технологии. " Нашата цел е да създадем благоприятни условия тези младежи да останат и да осъществят своя капацитет в България и по тази причина институциите ще поддържат положителните бизнес инициативи, изключително в сфери с висока добавена стойност “, оповестил президентът.

Разширяването на транспортната и енергийна инфраструктура е една от областите, в които страната ни догонва своите сътрудници от Европейски Съюз и това е обвързвано със обилни финансови инвестиции, уточни още президентът. По думите на Румен Радев интерес за вложения в тази сфера у нас демонстрират огромни компании както от Европа, по този начин и от Китай и други страни, и това създавало конкурентна среда, с положителни благоприятни условия за бизнеса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР