Представители от Европейската централна банка (ЕЦБ) са загрижени, че икономическият

...
Представители от Европейската централна банка (ЕЦБ) са загрижени, че икономическият
Коментари Харесай

ЕЦБ: Икономическата слабост в еврозоната може да продължи по-дълго от очакваното

Представители от Европейската централна банка (ЕЦБ) са загрижени, че икономическият напредък в еврозоната е даже по-слаб, в сравнение с чакаха, ерозирайки доверието им в дълготрайно предстоящото възобновяване през втората половина на годината, оповестява CNBC.

По време на постоянното им съвещание на 9-ти и 10-и април, централните банкери предизвестиха, че икономическата уязвимост в еврозоната може да продължи по-дълго от предстоящото и показаха предпочитание да употребяват всичките политически принадлежности, с цел да поддържат стопанската система. С ненадейно слаб напредък от няколко месеца, ЕЦБ увеличи вероятността си за по-голяма поддръжка за стопанската система, само че съобщи, че е нужен по-голям разбор, за ​​да се види дали бързата загуба на икономическа динамичност е непрекъсната или краткотрайна.

Европейската банка очакваше да поддържа растежа, като даде на банките доста великодушни условия на идния си търг за свръх евтини заеми, с цел да подсигурява, че заемът продължава да тече към стопанската система. "Признава се, че някои скорошни данни се оказаха даже по-слаби от предстоящото ", демонстрираха докладите от срещата. "Сега имаше малко по-малко доверие в базовия сюжет (за растеж) и диапазонът от други вероятни резултати се е разширил. "

От протоколът излиза наяве, че инфлацията остава под целевото равнище на ЕЦБ, от малко под 2% и пазарните инфлационни упования са се намалили, до момента в който плануваната конвергенция на инфлацията е била неведнъж забавяна.

Представители обявиха, че изискванията на новите банкови заеми, наречени целеви дълготрайни рефинансиращи интервенции или ЦДОР, ще бъдат решени на една от идните срещи, само че в докладите са предоставени малко детайлности за тях. „ Бяха изтъкнати някои причини в интерес на ценообразуването на новите интервенции, тъй че те на първо място ще служат като защитна мярка, осигурявайки застраховка във времена на нараснала несигурност”, демонстрират докладите.

„ Други причини поддържаха визията, че целевите интервенции по дълготрайно рефинансиране-III (ЦОДР-III) би трябвало да се преглеждат като евентуален инструмент за поправяне на позицията на паричната политика “, прибавиха от ЕЦБ. Във всеки случай ценообразуването ще вземе под внимание икономическия напредък и какъв брой добре банките предават политическата позиция на ЕЦБ на действителната стопанска система, демонстрират протоколите.

Но представителите наподобява не са имали някаква значима полемика по отношение на въздействието на негативните лихвени проценти върху банките и нуждата от обезщетения. Една от формите за намаляване на последствията, въвеждането на многостепенна рента по депозитите, може да помогне на банките с непотребни запаси, само че към този момент не се следи възторг за такава скица.

Всъщност протоколът сподели единствено полемика по отношение на нуждата от бъдещо разискване и бъдещо намаляване на страничните резултати от негативните темпове. В възможен намек за посоката на подобен диалог, банкери означиха, че негативните лихвени проценти по депозитите на ЕЦБ към момента способстват за увеличение на размерите на кредитиране във всички категории заеми.

Въпреки че ограниченията на ЕЦБ могат да поддържат стопанската система, компликацията за ЕЦБ идва от там, че проблемите на блока са значително отвън сферата й на въздействие.

Действително, бизнес данните от през днешния ден сочат за възходяща уязвимост в индустриалния бранш, което допуска, че рецесията е устойчива, а анализатори предвиждат още повече болежка за в бъдеще. „ Глобалната вероятност остава подчинена на продължаващия риск от ескалация на комерсиалните спорове и несигурността към отдръпването на Обединеното кралство от Европейски Съюз “, се споделя още в протокола на ЕЦБ.

Следващото съвещание на Европейската централна банка ще се организира на 6 юни, като тогава се чакат и обновените стопански прогнози за района.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР