Представители на всички политически групи от Европейския парламент имаха възможността

...
Представители на всички политически групи от Европейския парламент имаха възможността
Коментари Харесай

Реакция на политическите групи на речта на Фон дер Лайен

Представители на всички политически групи от Европейския парламент имаха опцията да разясняват едночасовата тирада на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен във връзка с положението на Европейски Съюз, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Манфред Вебер, началник на Европейската национална партия (ЕНП) съобщи, че Европейски Съюз се намира в положително положение с помощта на водачеството на ръководителя на Европейска комисия и взетите верни решения от целия блок.

Той акцентира, че ЕНП желае Европейски зелен пакт, а не китайски подобен.

„ За нас Европа е домът на хората. Трябва да работим за всеки един жител и да не разрешаваме разделяне на първа и второкласен. Нека бъдем смели, амбициозни и дръзки “, сподели Вебер.

Той разяснява главните цели на политическата група с думите:

„ Приоритети на ЕНП са битката с инфлацията. Нуждаем се от работеща промишленост и по-високо възнаграждение “.

„ Украйна би трябвало да завоюва войната “, добави Вебер. „ На територията на Европейски Съюз ние би трябвало да дефинираме кой да остане в нашия съюз, а не трафикантите на хора “, безапелационен бе той във връзка с миграцията. " Трябва да осъществяваме пакта за миграция. Разчитам на болшинството, подкрепящо Фон дер Лайен за тази стъпка. "

Ираче Гарсия, испанският евродепутат, който управлява групата на социалистите и демократите в Народното събрание, нападна сътрудника си от ЕНП, като сподели на Вебер, че „ историята ще ви запомни “ с „ грешката “ да се опитате да създадете съюзи за гласоподаване с партии по-вдясно от него.

„ Трябва да нарушим мълчанието и да изпратим ясно обръщение за поддръжка на Зелената договорка и да се ангажираме да прокараме закони за възобновяване на природата и качеството на въздуха “, сподели тя към Фон дер Лайен. „ Ще ви следим доста деликатно, с цел да сме сигурни, че в действителност следвате това. “

Известна феминистка, Гарсия също прикани Комисията да включи насилието против дами в формалния лист на закононарушенията на Европейски Съюз. Тя също по този начин настоя Комисията да предложи потреблението на отнетите съветски активи за възобновяване на Украйна.

Стефан Сежурне, началник на демократичния блок „ Обнови Европа “ в Европейския парламент, прикани ръководителя на Комисията да направи повече за справяне със сериозните проблеми с върховенството на закона в Унгария и Полша.


„ Европа към момента не дава отговор на обезверените апели на полски съдии, маджарски съдии, самостоятелната преса и гражданското общество “, сподели той. „ Ние отхвърляме да приемем „ орбанизацията “ на нашия континент. Това е действителна заплаха, освен политическа, само че и икономическа и обществена. Сежурне добави: „ Пазете се. Демокрациите рядко умират от външни закани. Те постоянно умират от вътрешни закани. “

Филип Ламбъртс, съпредседател на групата на „ Зелените “, прикани Урсула фон дер Лайен да „ стои твърдо “ зад Зелената договорка.

„ Ние не сме над природата. Човечеството е част от природата “, сподели той. „ Независимо дали ни харесва или не, има граници на това, което нашата планета може да поеме и на това, което може да даде. Спазването на тези ограничавания не е заниманието на Зелените: това е въпрос на оцеляване “.

„ Докато в продължение на десетилетия страхът от имиграцията беше инструментализиран от крайната десница, в този момент битката против изменението на климата наподобява се трансформира в тяхната нова цел ”, добави Ламбъртс.

Полският евродепутат Ришард Легутко от „ Европейските консерватори и Реформисти " съобщи, че неуспехът Берлин да бъде заставен да понижи зависимостта си от съветския нефт и газ е означавал, че миналогодишните ценови разтърсвания вследствие на войната на Москва в Украйна са се усетили по-остро в цяла Европа.

„ Ваша заслуга е, г-жо ръководител, че продължавате глобите против Русия “, сподели той, като добави, че „ човек не може да бъде прекомерно благополучен – защото преди нашествието Комисията не е посмяла да направи нещо по отношение на германско-руския енергиен съюз.

„ Този отвод от деяние “, сподели Легутко, значи, че „ Комисията носи известна отговорност за дълбочината на енергийната рецесия “.

Мартин Ширдеван, немски съпредседател на крайната лява група в Народното събрание, атакува Урсула фон дер Лайен за миграцията и бедността. „ Чудя се, г-жо президент, по какъв начин можете да спите през нощта “, сподели той, имайки поради хилядите мигранти, които са починали, пробвайки се да влязат в Европейски Съюз.

Ширдеван твърди, че ръководителят на Комисията не е направила съвсем нищо, с цел да спре фирмите да печелят, до момента в който пенсионерите се борят да заплащат сметките си. Като цяло той обрисува Европейски Съюз на фон дер Лайен като далечна, отделена „ разрушена развалина “, в която липсва почитание към „ естествените хора “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР