Представители на ВМРО протестираха пред президентството и парламента срещу идеята

...
Представители на ВМРО протестираха пред президентството и парламента срещу идеята
Коментари Харесай

Протестиращи от ВМРО сложиха скъсан фес на главата на Тошко Йорданов

Представители на Вътрешна македонска революционна организация стачкуваха пред президентството и Народното събрание против концепцията за увеличението на изборните секции в чужбина тази заран.

По времето, когато " ИТН " получи и върна мандата за сформиране на кабинет, протестиращите се събраха пред Президентството с вдигнати флагове на партията и тъпани. Те посрещнаха представителите на " ИТН " след излизането им от Президенството и заглушиха със викания " Оставка ", " Затвор " и " Турски мекерета " изявленията им пред публицистите.

След като представителите на " ИТН " Тошко Йорданов, Антоанета Стефанова и Ивайло Вълчев завършиха с изявлението си и потеглиха по жълтите павета, от Вътрешна македонска революционна организация ги последваха с нови викания " Турски мекерета! " и " Еничари! ". Те нарекоха Йорданов " народен изменник ", а дейностите им " позор и срам ".

Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация постави на главата на Тошко Йорданов разкъсан фес, с цел да му покаже, че е народен изменник, в случай че бъде гласувано увеличението на секциите в Турция.

" Всеки има право да стачкува, няма проблем ", беше сбитият коментар на Тошко Йорданов.

Ивайло Вълчев също съобщи, че реагират обикновено на протичащото се и всеки е свободен да изрази позицията си както откри за добре. От Вътрешна македонска революционна организация от своя страна обясниха, че митингът е провокиран от това, че за първи път от 10 години още веднъж ще бъдат видени гласовете от Турция на българските избори.

От Вътрешна македонска революционна организация и Групово дело Боец посрещнаха и депутатите пред Народното събрание, като им раздаваха листовки с лика на турския президент Реджеп Ердоган на народните представители с надпис ` " Tesekkür ederim, Bulgaristan ". Освен листовки, патриотите ще изпратят и фес на " ИТН ".

Вчера правната парламентарна комисия реши да има 100% машинно гласоподаване на идващите избори. До 2 седмици пък президентът би трябвало да назначи новия състав на ЦИК. Подкрепено беше и предлагането да няма ограничаване на секциите за гласоподаване в чужбина, отхвърлено бе това за гласоподаване по пощата на гласоподавателите в чужбина.

" Днес народните представители са на път да извършат национално изменничество, т.е. да разрешат в Република Турция да няма ограничаване на броя на секциите за гласоподаване, което ще разреши на Ердоган да провежда 200-300 000 души да гласоподават за избрана българска партия, което ще е директна интервенция във вътрешните работи на България ", изясни претекстовете за митинга Юлиан Ангелов.

Според него по този метод депутатите ще излъжат хората, които гласоподават за тях.



" Това, което ще гласоподават през днешния ден, значи Ердоган персонално да се намесва във вътрешните работи на страната. Нещо, което не се е случвало 10 години ", съобщи и Александър Сиди.

Ако измененията през днешния ден бъдат признати, от Вътрешна македонска революционна организация ще желаят налагане на несъгласие от президента.

Междувременно заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин откри и закри пленарното съвещание в Народно събрание, откакто депутатите не съумяха да одобряват програмата си за двата пленарни дни преди Великден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР