Представители на венецуелското правителство и на опозицията са заминали за

...
Представители на венецуелското правителство и на опозицията са заминали за
Коментари Харесай

Венецуелското правителство и опозицията обсъждат в Норвегия възможността за преговори

Представители на венецуелското държавно управление и на опозицията са отпътували за Норвегия, с цел да обсъдят опцията за договаряния за решение на политическата рецесия в страната, заяви Ройтерс.

Властите на Венецуела ще бъдат показани в Осло от министъра на информацията Хорхе Родригес и от губернатора на щата Миранда Ектор Родригес. От опозицията за Норвегия са отпътували вторият заместник-председател на Народното събрание Сталин Гонсалес и политическите съветници Херардо Блайд и Фернандо Мартинес.

Норвежкият външен министър съобщи през март, че е подготвен да работи като медиатор за договаряния сред венецуелското държавно управление и опозицията, напомня организацията. До момента противоборстващите страни не са провели срещи, само че ще беседват поотделно с норвежки дипломати, декларирал пред Ройтерс източник от опозицията.

В тирада, излъчена по националната телевизия през вчерашния ден, венецуелският президент Николас Мадуро съобщи, че Хорхе Родригес " извършва значима задача в чужбина ", само че не уточни повече детайлности.

Същевременно водачът на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо съобщи в изявление, поместено в днешния брой на френския в. " Фигаро ", че протестът на група венецуелски военни на 30 април е посочил, че в редиците на армията има хора, недоволни от съществуващия режим.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР