Представители на Турция, Швеция и Финландия ще се срещнат на

...
Представители на Турция, Швеция и Финландия ще се срещнат на
Коментари Харесай

Представители на Турция, Швеция и Финландия ще се срещнат на 26 август

Представители на Турция, Швеция и Финландия ще се срещнат на 26 август в границите на непрекъснатия взаимен механизъм по тристранния меморандум, подписан на срещата на върха на НАТО в Мадрид през юни, заяви през днешния ден турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, представен от Анадолската организация и Българска телеграфна агенция.

Чавушоглу съобщи през днешния ден пред публицисти, че Швеция и Финландия към момента не са изпълнили уговорките си, произлизащи от меморандума, и че към момента не са подхванали никаква решителна стъпка по настояванията на Турция за изгонване на терористи.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган неведнъж предизвестява, че страната няма да поддържа участието на Финландия и Швеция в НАТО, до момента в който двете скандинавски страни не изпълнят уговорките си за битка с терористичните организации.

Министрите на външните работи на Турция, Финландия и Швеция подписаха меморандум в границите на срещата на върха на НАТО в Мадрид на 28 юни, с който бяха отстранени пречките пред присъединението на двете страни към алианса. Документът планува съдействие с Анкара в битката против тероризма, по-специално с ПКК и нейните разклонения, както и с Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която съгласно турските управляващи стои зад опита за прелом през 2016 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР