Представители на туристическия сектор поканиха кандидата на ГЕРБ за кмет

...
Представители на туристическия сектор поканиха кандидата на ГЕРБ за кмет
Коментари Харесай

Туристическият бранш и бизнесът в Санднаски подкрепиха кандидата на ГЕРБ за кмет на общината Кирил Котев за нов управленски мандат

Представители на туристическия бранш поканиха претендента на ГЕРБ за кмет на Община Сандански Кирил Котев да изложи концепциите си за развиване на общината в идващия четиригодишен мандат. След ревюто участниците в срещата застанаха зад кандидатурата на Кирил Котев за нов управнически мандат. Те одобриха и декларация в негова поддръжка. Подписи под документа поставиха над 20 компании, притежатели и мениджъри в най-големите хотели в общината.

„ Представители на туристическия отрасъл и бизнеса, заставаме в поддръжка на Кирил Котев за нов управнически мандат на Община Сандански, като посочваме съответни аргументи и резултати, поради които заявяваме своето доверие към него и неговия екип “, се показва в признатата декларация. Сред изброените резултати, през последните 4 години в бранш „ Туризъм” са богатата културна и спортна стратегия, функциониращите музеи, направения азбучник на местата за настаняване, включването на Сандански в единната цифрова туристическа платформа и други „ Инвестицията в спортните бази, за която се приказва от 50 години, към този момент е реалност и способства за развиването на спорта и туризма “, се акцентира в декларацията и се добавя, че всичко това подкрепя заетостта на бизнеса в най-слабите месеци за туризма.

Като позитивни са оценени и огромният брой участия в туристически конгреси, национални и интернационалните тържища, което способства за разпространение на общината като СПА и балнeо дестинация и увеличение на броя туристи. „ Трябва да посочим, че за жалост, преди 4 години Сандански не присъстваше на профилираните конгреси като дестинация, а ние трябваше със лични сили да се борим за всеки екскурзиант. Днес, ролята на общината е водеща за разпространение на марката Сандански – по този начин както би трябвало да бъде “, се споделя още в позицията на бизнеса.

„ През тези четири години сме работили поредно за развиването на туризма, а Сандански е място, в което всяка инвестиция, която вършим в действителност директно или индиректно е обвързвана със бранша. Защото по-добра инфраструктура, повече спортни и културни събития и по-добра градска среда – всичко това са предпоставки и за привличане и на повече туристи “, уточни Кирил Котев. Той благодари за получената поддръжка и заявява, че програмата за ръководство на Сандански ще бъде изпълнена в нейната целокупност, тъй като в нея са заложени планове, които ще дадат подтик на целия бизнес в общината.

През последните 2 години в хотелската база на Сандански са вложени над 10 млн. лева, а всяка година се регистрира нарастване на туристическия поток. Инвестициите са частни, само че демонстрират стабилността и устойчивото развиване на общината, тъй като вложения се случват единствено там, където бизнесът вижда резистентност и визия за развиване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР