Представители на туристическия бранш се опасяват, че летният сезон у

...
Представители на туристическия бранш се опасяват, че летният сезон у
Коментари Харесай

Летен шут за туристическия бранш в България

Представители на туристическия отрасъл се притесняват, че летният сезон у нас ще бъде прекомерно слаб заради спад на туристите по морето. В началото на юли на юг от Бургас хотелите и къщите за посетители са съвсем празни, а в огромните курорти ”Елените ”, ”Свети Влас ” и ”Слънчев бряг ” единствено част от хотелите са запълнени.
Според статистически данни, показани от министъра на туризма Николина Ангелкова, от януари до май в България са влезнали малко над 2 450 000 задгранични туристи.

" Това е един доста дребен растеж от 0.4%. Предполагам, че тези ограничения, които българските хотелиери са подхванали, са в отговор на техните персонални наблюдения в техните персонални обекти с оглед месец юни, който в действителност е основен за летния сезон ", разяснява Ангелкова пред Българска национална телевизия.

Председателката на Сдружение " Клуб на хотелиера " в Несебър Диана Колчева съобщи, че от сектора са алармирали за идния слаб сезон още от февруари месец, когато към този момент е било ясно, че се забавят ранните записвания и нещата не вървят добре, само че все пак министерството не е реагирало. Друг проблем пред българския туристически отрасъл е, че масираната реклама от страни като Тунис, Мароко, Египет е насочила туристопотока от Европа в друга посока.

Според Колчева има нужда от понижаване на цените на шезлонгите и чадърите, както и потребност от реклама, насочваща към България. Тя акцентира, че неналичието на туристи в Слънчев бряг се отразява и на Южното Черноморие, където сезонът щял да бъде в границите на 20 дни, а на север от Бургас не повече от 45 дни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР