Представители на туристическия бизнес и Община Бургас се събраха на

...
Представители на туристическия бизнес и Община Бургас се събраха на
Коментари Харесай

Амбиция: Бургас да привлича туристи не само за плаж, а през цялата година

Представители на туристическия бизнес и Община Бургас се събраха на работна среща. Целта е да се създадат оферти и от двете страни за целогодишно наличие на туристи в Бургас и района. В срещата участваха туроператори, представители на туристически компании, притежатели на атракциони, хотелиери, ресторантьори и общинските съветници. Инициативата е на Диана Саватева, зам.-кмета по просвета, туризъм и спорт. На форума тя сподели: “Нужно е да се задействат всички точки в туристическата карта на района, с цел да се разгърне огромният му капацитет. Фокусирали сме се за уикенд и събитийния туризъм отвън летния сезон ".

По-голямата реклама на града и района, основаването на обща марка, предлагането на черноморска кухня и винени дегустации, хайкинг и тракинг турове са част от показаните хрумвания. За да се разшири сезонът и да не бъде заключен единствено в месеците за плаж, са включени и естествени забележителности като езерата Мандра, Атанасовско, Вая, орнитоложкият център " Пода " и естествен парк " Странджа “.
Има опцията Бургас да обогати туристическия си артикул и с предлагането на туристически обекти по вода, посредством морски таксита.Обсъдени бяха и контактите сред бизнеса и образователните заведения, които обезпечават фрагменти за туризма.

Предложенията ще бъдат прегледани от отрасловия екип на общинската администрация.
Представителите на туристическия отрасъл ще получат информация за спортната и културната стратегия на Община Бургас, която може да бъде предлагана като независим артикул или част от пакетно предложение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР