Представители на технологичните компании „Гугъл”, „Фейсбук” и „Туитър”се явиха пред

...
Представители на технологичните компании „Гугъл”, „Фейсбук” и „Туитър”се явиха пред
Коментари Харесай

„Гугъл”, „Фейсбук” и „Туитър” свидетелстват по разследванията за руска намеса в изборите в САЩ

Представители на софтуерните компании „ Гугъл”, „ Фейсбук” и „ Туитър”се явиха пред американския Конгрес, с цел да дадат показания за разпространяването на платени от Русия погрешни или подвеждащи информации в техните платформи по време на президентските избори в Съединени американски щати предходната година, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Водещият юрист на „ Фейсбук” Колин Стреч призна пред подкомисия на правната комисия на Сената, че близо 126 милиона американци са били изложени на въздействието на пуснати от Русия изявления в обществената мрежа сред януари 2015 и август 2017 година

„ Гугъл” съобщи, че свързаната с Кремъл Агенция за проучване на интернет е качила над 1100 видеоматериала в „ Ютюб”, а „ Туитър” сподели, че е разкрила повече от 2700 профила, свързани с тази организация.

Технологичната компания съобщи също по този начин, че откритата в Санкт Петербург организация е употребила принадлежности за автоматизирани известия, с цел да популяризира туитове в платформата, а по време на изборите в нея са се появили 131 000 такива известия.

„ Гугъл”, „ Фейсбук” и „ Туитър” опазиха предприеманите от тях ограничения за сигурност и дадоха обещание, че ще положат повече старания, с цел да спрат злоупотребата с техните платформи от непознати страни.

Представители на трите компании ще дадат също по този начин показания пред комисиите по разузнаване на Камарата на представителите и на Сената по отношение на следствията на Конгреса за съветска интервенция в американските избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР