Представители на таксиметровия бранш поискаха на среща в парламента спиране

...
Представители на таксиметровия бранш поискаха на среща в парламента спиране
Коментари Харесай

В парламента таксиджиите поискаха спиране на интернет приложение за превоз

Представители на таксиметровия отрасъл желаеха на среща в Народното събрание прекъсване на нерегламентирано приложение за таксиметров транспорт. Превозвачите излизат през днешния ден на митинг в София. На срещата в Народното събрание са участвали ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова от ГЕРБ, зам.-председателят на Комисията по превоз, осведомителни технологии и известия Станислав Иванов от ГЕРБ и представители на МТИТС и " Автомобилна администрация ", предава Българска телеграфна агенция.

От сектора желаят прекъсване на приложението в интернет на " Такси Максим ". По думите на Менда Стоянова транспортите на тази компания се реализират както от таксита, по този начин и от елементарни жители, които работят незаконно. Проблемът не е единствено на таксиметровите превозвачи, само че и на клиентите, които употребяват нерегламентиран транспорт, тъй като няма сигурност в качествата на лидера, в редовността на автомобила, застраховките и така нататък - всичко, което се регламентира посредством лиценз, уточни тя.

За решение на казуса не е нужна законодателна смяна, изясни Стоянова. Необходимо е повече време за събиране на задоволително доказателства, тъй че Комисия за защита на конкуренцията да може да предприеме дейности за прекъсване на тази нерегламентирана активност. Стоянова уточни, че още през май 2018 година министерството на превоза и " Автомобилна администрация " са подхванали дейности в тази посока и работят взаимно с Национална агенция за приходите, с прокуратурата, само че е въпрос на време да се съберат задоволително доказателства, тъй че това решение да издържи в съда и да има действително своите последствия. Доказателствата се събират мъчно, притежателят на уеб страницата е офшорна компания, чиито сървъри не се намират в България, сподели Стоянова. Тя изрази вяра скоро Комисия за защита на конкуренцията да излезе с решение, което да " затвори входа към тази машинация ".

От таксиметровия отрасъл обявиха, че на срещата е станало ясно, че институциите работят по казуса. Искаме среща и с основната прокуратура, с цел да се ускорят процесите, уточни Кирил Ризов от " Съюз Такси ". От сектора предизвестиха жителите да не употребяват това приложение, тъй като то не им дава сигурност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР