Представители на Световната здравна организация заявиха, че все още препоръчват

...
Представители на Световната здравна организация заявиха, че все още препоръчват
Коментари Харесай

Световната здравна организация все още препоръчва носенето на маска само ако си болен

Представители на Световната здравна организация обявиха, че към момента предлагат на хората да не носят маски за лице, в случай че не са заболели с Covid-19 или не желаят да предпазят някой техен уязвим непосредствен, заяви CNN.

" Няма съответни доказателства, които да подсказват, че всеобщото носене на маски от популацията има някаква евентуална изгода. Всъщност има някои доказателства, които допускат противоположното - в злоупотребата с вярното носене на маска или вярното й слагане ", споделя доктор Майк Райън, изпълнителен шеф на програмата за незабавни случаи на опазването на здравето на СЗО.

" Съществува и казусът, че има голям световен дефицит на маски и медицински консумативи ", сподели още Райън. " В момента хората, които са най-застрашени от този вирус, са здравните служащи, които са изложени на вируса всяка секунда, всеки ден. Мисълта, че те нямат маски, е ужасяваща. "

Д-р Мария Ван Керхове, епидемиолог по инфекциозни болести към СЗО, също съобщи, че е значимо " да дадем приоритет на потреблението на маски за тези, които се нуждаят най-вече от тях ", което са здравните служащи на първа линия.

" Сред обществото не предлагаме потреблението на маски, в случай че вие самите не сте заболели и не желаете да предотвратите разпространяването от вас ", казва Ван Керхове.

" Маските, които предлагаме, са за хора, които са заболели, както и за тези, които се грижат за заболели ", добавя тя.

Служители на Световната здравна организация предизвестиха предходната седмица, че в международен мащаб съществува " забележителен дефицит " на медицински консумативи, в това число персонални защитни средства за лекарите.

" Трябва да е ясно, светът е изправен пред забележителен дефицит на персонални защитни средства за нашите служащи на първа линия - в това число маски, ръкавици, защитни дрехи и шлемове за лице. Защитата на здравните служащи би трябвало да бъде главен приоритет за потреблението на защитните средства. ", разгласи тогава  Ван Керхове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР