Представители на Световната здравна организация все още препоръчват хората да

...
Представители на Световната здравна организация все още препоръчват хората да
Коментари Харесай

Маски срещу Covid-19? СЗО все още не препоръчва, но някои страни ги направиха задължителни

Представители на Световната здравна организация към момента предлагат хората да не носят маски за лице, в случай че не са заболели от Covid-19 или не се грижат за болен.

" Няма никакво съответно доказателство за това, че всеобщото носене на маски от популацията има евентуална изгода. В реалност има някои доказателства, свидетелстващи за противоположното при погрешно носене на маската или когато не пасва тъкмо " , съобщи доктор Майк Райън, изпълнителен шеф на програмата на СЗО за изключителни обстановки, по време на постоянния брифинг в понеделник.

Като различен проблем той уточни забележителния световен дефицит на маски и други медицински материали.

Точно в този момент под максимален риск от ковид са здравните служащи на първа линия, които са изложени на вируса съвсем всеки ден. Самата мисъл те да не носят маски е ужасяваща, разяснява доктор Мария Ван Къркхоув от СЗО по време на конференцията в Женева. Тя посочи, че предпочитано би трябвало да се обезпечат маски и защитни материали на тези, които най-вече се нуждаят от тях – а точно медиците на първа линия.

" В обществото, ние не предлагаме да се употребяват или носят маски, в случай че не сте заболели и като мярка да се предотврати по-нататъшното разпространяване от вас, в случай че сте заболели ", сподели Ван Къркхоув.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР