Представители на стачкуващите служители в МВнР проведоха среща с омбудсмана

...
Представители на стачкуващите служители в МВнР проведоха среща с омбудсмана
Коментари Харесай

Омбудсманът се срещна с представители на стачкуващите служители на МВнР

Представители на стачкуващите чиновници в Министерство на външните работи организираха среща с омбудсмана Диана Ковачева във връзка
с продължаващите протестни дейности във ведомството.

Пред омбудсмана бяха показани развитията по ефикасната стачка и невъзможността за нейното привършване посредством подписването на съглашение, с което да се затвърди непълен триумф и да бъдат търсени разновидности за разрешаване на насъбраните проблеми в трудовите правни отношения в системата на Министерство на външните работи.

Омбудсманът Ковачева бе осведомена с развиването на груповия трудов спор, както и с компликациите на стачкуващите да водят потребен разговор с управлението на Министерство на външните работи по настояванията на чиновниците, приключването на ефикасните протестни дейности и прекосяването към естествен трудов режим.

На срещата са разисквани настоящите нормативни и подзаконови нормативни актове, регулиращи трудовоправния статут на чиновниците в системата на Министерство на външните работи. Представителите на двете институции споделиха общо мнение, че нормативната уредба е остаряла и не дава отговор на актуалното развиване на публичните връзки в бранш " Външна политика ".

От страна на омбудсмана бе изразена кардинална поддръжка за осъществяване на законодателна самодейност за съответно и модерно споразумяване на трудовоправния статут на чиновниците в Дипломатическата работа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР