Представители на службите за сигурност в Израел бият тревога относно

...
Представители на службите за сигурност в Израел бият тревога относно
Коментари Харесай

Израел създава комисия, за да наблюдава китайските сделки

Представители на службите за сигурност в Израел бият паника по отношение на вложенията на Китай в локални софтуерни компании, което кара държавното управление да затегне процеса по утвърждение на покупко-продажбите, а бизнесите премислят приемането на китайски средства, написа The Wall Street Journal.

Тел Авив ще сътвори междуведомствена комисия, която ще следи сензитивните търговски покупко-продажби, включващи задгранични комисии, по сходство на американската Committee on Foreign Investment.

Американски и израелски представители на службите за сигурност са изключително обезпокоени по отношение на повишаващите се вложения в компании, чийто артикули са с двойна приложимост - т.е. могат да бъдат употребявани и с военни цели, да вземем за пример дронове и изкуствен интелект. Притеснения има и по отношение на опцията Пекин да краде израелско ноу-хау и да го дава на своя сътрудник Иран, който е зложелател на Израел.

Тъй като Израел има малко сътрудници с дълбоки джобове отвън Съединени американски щати и Европа, страната от години приветства китайските пари. Притесненията обаче се появяват през 2015 година, когато следената от Пекин Shanghai International Port Group печели държавен контракт за построяването и ръководството на пристанището в Haifa за интервал от 25 години.

Нови терзания основава и международния напредък на Huawei, която е упрекната от Съединени американски щати в шпионаж, както и редицата китайски вложения в софтуерната промишленост на Израел.

Китайски вложители са взели участие в 12 % от покупко-продажбите с израелски софтуерни компании през първите три тримесечия на 2018 година и във всички 17 рунда на финансиране на израелски стартъпи, в които финансирането е било общо над $20 милиона.
 Най-голямата стопанска система в Европа има проект против китайската конкуренция
Най-голямата стопанска система в Европа има проект против китайската конкуренция

Но критици го съпоставят с " апел за планова стопанска система "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР