Представители на синдикатите и на работодателските организации обявиха, че настояват

...
Представители на синдикатите и на работодателските организации обявиха, че настояват
Коментари Харесай

Синдикатите и бизнесът искат среща с правителството за промените в пенсиите

Представители на синдикатите и на работодателските организации оповестиха, че упорстват измененията в пенсиите да бъдат разисквани fj Тристранния съвет, съобщи БНР. Това идва като реакция, откакто общественият министър Деница Сачева преди дни разгласи, че в ръководещата коалиция се разискват три разновидността за преизчисляване на пенсиите.

КНСБ е срещу преизчисляването, съобщи националният секретар на синдиката Ася Гонева. Според нея нарастването на пенсиите би трябвало да става на база на приноса на обезпечените лица, продължителността на обезпечаването и размера на осигурителния приход, върху който те се обезпечават. „ Терминът „ преизчисление “ е нещо извънредно непрофесионално от наша позиция. Колко пъти в живота на един пенсионер може да се дефинира отначало неговата пенсия “, разяснява тя.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев също е безапелационен, че въпросът с преизчисляването на пенсиите би трябвало да бъде разискван в Тристранния съвет.

" Последното такова упражнение с преизчисляване на пенсии беше в навечерието на рецесия - през 2008-2009 година Това е някакво дежа вю - предизборно да се преизчисляват, т.е. да се усилват пенсии ", разяснява Велев.

От КНСБ оферират за разискване минималната пенсия следващата година да бъде 45 % от минималната заплата или 292,50 лв..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР